Начало / All / Търсите стартъп инвестиция? – вижте 6 от най-добрите PowerPoint презентации за тази цел

Търсите стартъп инвестиция? – вижте 6 от най-добрите PowerPoint презентации за тази цел

Търсите стартъп инвестиция? - вижте 6 от най-добрите PowerPoint презентации за тази цел

Ако искате да създадете бързо развиваща се иновативна стартъп компания, която да постигне голям растеж, освен от перспективен пазар, екип и силен продукт, вие имате нужда от капитал. Капитал в пъти по-голям от парите, които би ви дала една банка.

В края на краищата предприемачите, които искат да създадат иновативна бързо развиваща се стартъп компания, рано или късно опират до инвеститори – Акселератори, Ангелски инвеститори, Фондове за рисков и частен капитал (Private Equity и Venture Capital Funds)

Независимо на какъв етап търсите финансиране, вие ще трябва да покажете на инвеститорите какъв е вашият прогрес, какво реално правите и защо то е важно за клиентите, какви са целите ви, прогнозите за развитие и т.н.

Тук се намесват презентациите, които вие показвате на потенциалните си инвеститори, за да ги впечатлите и да ги убедите, че точно вие сте екипът, в който те трябва да инвестират своите пари.

Следващият въпрос е „Как да направим добра презентация, с която за достатъчно кратко време можем най-изчерпателно да представим нашата стартъп компания?“. В наша предишна статия вече сме представяли презентационна(pitch) структура, която върши и винаги е вършела отлична работа при създаване на PowerPoint презентация, за пред инвеститори.

НО въпреки това решихме да внесем малко повече яснота по темата за добрите стартъп презентации, като ви представим шест от най-добрите стартъп Power Point презентационни тестета, използвани при събирането на милиони долари инвестиция.

Airbnb

https://www.airbnb.com/

Square

https://squareup.com/global/en

Buffer App

https://buffer.com/

Mint

https://www.mint.com/

Dwolla

https://www.dwolla.com/

Cadee

+Бонус+

Като допълнение ви представяме една PowerPoint презентация от Crowdfunder, която дава втори примерен шаблон за създаване на инвеститорски pitch. Отново, не е нужно да я спазвате стъпка по стъпка, просто добийте представа за съдържанието.

Не твърдим, че всички тези презентации са перфектни, но смятаме, че са добър източник, от който да взаимствате идеи за структура, представяне и подреждане на слайдовете.

Споделете статията със своите приятели, за да бъде полезна и на тях.

Cover picture credit: sdufaux

Автор: Никола Янев

Никола Янев
Никола Янев е основател на Entrepreneur.bg, Президент на предприемаческата организация Start It Smart и организатор на събитията Sillicon Drinkabout Sofia. Пътува, чете, стартира и дава максимума от себе си. Вярва в доброто, хуманността и своите цели.