Начало / All / 11 инструмента, с които ще оптимизирате своя стартъп

11 инструмента, с които ще оптимизирате своя стартъп

В днешни дни съществуват безброй онлайн инструменти – услуги и продукти, които целят да улеснят работата на един стартъп. Автоматизирани имейл клиенти, клауд услуги, тийм мениджмънт инструменти и онлайн плащания – изобилието е голямо, а това прави задачата да изберете правилните и най-качествени варианти още по-трудна.

Поради тази причина решихме в една статия да съберем най-добрите и надеждни стартъп инструменти, които нашият екип и стартъпите, с които работим, сме използвали.

Услугите и продуктите, които ви предлагаме имат безплатен достъп до определено ниво, което е абсолютно достатъчно за лично ползване. Веднъж опитате ли ги ще се влюбите в тях!

Dropbox

Dropbox oblak

Dropbox e онлайн клауд инструмент за съхранение на файлове, който позволява да работите върху файловете си директно в облака. Dropbox е изключително полезна услуга както за един човек така и за цял екип от хора, които имат нужда от достъп до документи или каквито и да са файлове, по лесно достъпен и бърз начин.

Inv.bg

Inv.bg

Един стартиращ бизнес най-малко има нужда от това постоянно да се занимава с издаване, подписване и изпращане на фактури. Екипът на българския сайт inv.bg ви дава възможност да издавате професионално изглеждащи, одобрени от НАП електронни фактури за 30 секунди. Разполагат с различни пакети според вашите нужди, както и безплатен базов пакет за фактури.

Google Drive 

Google Drive

Google Drive е още един отличен начин да организирате своите документи, таблици, презентации и снимки в облака. И тук можете да споделяте файловете с екипа си и да работите по тях едновременно в реално време, като виждате промените, които всеки от тях нанася.

Slack

Slack

Slack е услуга с desktop и mobile версия, чиято цел е да улесни комуникацията между членовете на един работен екип или просто група приятели. Можете да добавяте канали за всеки отделен проект или тема, за която говорите. Можете да споделяте файлове, снимки, документи, музикални файлове директно в приложението, защото поддържа редица интеграции с други услуги.

Това е услуга, която цели да замени всички досегашни team communication канали.

Mailchimp

MailChimp

Всеки стартъп има клиенти, с които трябва да поддържа близка връзка. Имейл кампаниите, съдържащи стойност, са един добър маркетинг подход. Mailchimp е една от най-добрите услуги за имейл маркетинг, бюлетини, имейл кампании и всичко свързано с тях.

SurveyMonkey

SurveyMonkey

 

Много пъти ще ви се налага да провеждате онлайн анкети, за да подобрите продукта си, за да тествате новата си идея или просто за да получите обратна връзка от вашите клиенти. SurveyMonkey е онлайн инструмент, специално направен за тази нужда. Можете да съставяте вашите въпросници с различни типове въпроси – отворени, затворени или с избор. Имате възможност сами да избирате дизайна на вашата анкета и да получавате статистика за вашите анкети.

Trello

Trello

Trello е перфектен безплатен инструмент за управление на проекти и разпределение на задачи, както за лична така и за екипна употреба. Главната стойност е, че имате поглед над целия проект – всички задачи, които са завършени, над които се работи, и тези които трябва да се свършат.

Docracy

Docracy

Docracy е отворена, безплатна колекция от документи и договори, които можете да заимствате или директно да използвате.

PayPal

PayPal

PayPal е онлайн услуга, която предоставя лесен начин за хора и бизнеси да приемат и нареждат плащания. Над 161 млн. активни акаунта, това е предпочитаният достъпен навсякъде инструмент за финансови транзакции онлайн.

Fiverr

Fiverr

Fiverr е мястото, на което срещу $5 можете да купите услуга или дигитален продукт, от професионалист. Дизайн, музика и видео, онлайн маркетинг, блог съдържание, преводачески услуги. Почти всичко, което може да бъде направено онлайн.

LeanStack

Lean Stack

Lean Canvas е вариация на Business Model Canvas, която е пригодена за нуждите на един стартъп, а именно – не просто генерирането и подреждането на един бизнес модел, а валидацията на бизнес модел свързан с иновативен продукт или услуга.

LeanStack предлага инструмент, чрез който онлайн работите по своя Lean Canvas. Попълвате своята канава, а след това има и различни инструменти за валидацията на хипотезите, които сте генерирали за своя иновативен стартъп.

Ако не работите върху стартъп, а просто върху малък бизнес с вече установен модел, ТОЗИ онлайн вариант на Business Model Canvas е най-подходящ за вас.

Ако ви е харесал, споделете този списък с вашите приятели! 

Cover picture credit: Beau Considine

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.