Начало / All / Нови 6 стартъпа взимат финансиране от LAUNCHub

Нови 6 стартъпа взимат финансиране от LAUNCHub

Нови 6 екипа взимат финансиране от LAUNCHub

Фондът за сийд инвестиции LAUNCHub обяви днес 6 нови екипа, които се присъединяват към портфолиото в резултат на проведената и обявена по-рано през годината кампания за кандидатстване.

С новите 6 попълнения във Фонда влизат вече 41 стартиращи компании в сектора на високите технологии, а общият размер на инвестираният ресурс надхвърля 3 милиона евро. В същото време, за две години от създаването си, LAUNCHub е успял да привлече още над 3 милиона евро под формата на коинвестиции за своите компании, включително има реализирани и два рунда от типа Серия А.

Новите компании са:

AdTapsy (София, България) – AdTapsy помага на разработчиците на приложения да оптимизират и увеличават приходите си от реклама. Те интегрират лесно за употреба SDK, с което ползват много рекламни мрежи, и избират най-ефективната за тяхното приложение. И по този начин увеличават приходите си.

Clusterize (София, България) – Clusterize агрегира всички ваши Facebook и Google+ събития, категоризира ги автоматично и ви препоръчва най-добрите начини да прекарате свободното си време, спрямо вашите интереси, хората с които излизате най-много и дейностите ви в миналото.

CM2W (София, България) – Платформа, която свързва различни по вид устройства, давайки ви възможност да следите и контролирате техните параметри в реално време.

Zeduki (Ирландия)- Онлайн каталог за електронно обучения, където можете да намерите учител или книга, да платите онлайн и да получите своя урок.

Enolyse (Брезице, Словения) – Enolyse разработват измервателни системи и софтуерно оборудване за винопроизводители.

Style Jukebox – Style Jukebox е музикален плеър в облака и най-лесният начин да слушате своята музика на всякакви устройства, офлайн и онлайн с Hi-Fi качество.

С новите стартъпи броят на основателите и съоснователите на стартиращи кампании в рамките на системата на LAUNCHub вече надхвърля 120. Това им дава уникалното предимство да обменят опит, да си сътрудничат и заедно да достигнат нови бизнес и технологични измерения за своите продукти  и услуги. Решенията и продуктите  на новоприсъединилите се компании покриват тенденции и отговарят на проблеми в съвременния динамичен технологичен свят предимно в области като мониторинг на еноложки процеси, виртуално общуване и събиране и агрегиране на интереси, дистанционно управление на устройства в реално време, платформи за музика в облака и онлайн образование.

Още за LAUNCHub: LAUNCHub за стартъпите, в които ще инвестират


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.