Начало / All / Стартъпите от третата партида в програмата на Eleven са:

Стартъпите от третата партида в програмата на Eleven са:

eleven_transperant

Днес стана ясно кои са следващите 13 стартиращи компании, които влизат  в акселераторската програма на фонда Eleven. Доколкото знаем Selection day, на който са избрани отборите се е състоял на 9-ти и 10-ти март 2013г.  Припомняме, че стартъпите получават по 25 000 евро първоначална инвестиция за 8%-10% дял от компанията.

Прегледани са над 300 апликации от над 20 страни. Стартъпите започват официално работа на 8-ми април.

И екипите са:
1. CaseTrek (Сърбия) – Основан от Ivan и Alexander от Сърбия, CaseTrek има за цел да подобри потока на работа в малките правни фирми и независими консултанти, като предостави cloud базирана платформа за ръководство на проекти и клиенти в реално време.

 
2. Clicko (България) – Екипът на  Clicko има над 10 години опит в инженерството и разработват вълнуващ хардуерен продукт, който ви позволява да отваряте врати с вашия смартфон. Slide to unlock, но този път в реално време.

3. Divesquare (България) – Този екип от професионални гмуркачи и ентусиасти разработва Divesquare като първата универсална платформа за бързо разрастващата се глобална общност на хора, които се гмуркат.

4. GymRealm (България) – Димитър и Мартин са от София. GymRealm променя начина, по който хората, които посещават фитнес,  комуникират помежду си и със залите.

5. Kid-A-Mom (България) – Екипът на Kid-A-Mom има два много успешни регионални медийни бизнеса. Те изграждат нов начин за това,  децата да се забавляват с онлайн програми.

6. Lionsharp (Армения, Великобритания, Италия) –  Екипът на Lionsharp, съставен от страхотни инженери от Ереван и Лондон, работи над инструмент, който ви позволява да обедините физическите си жестове и глас в интерактивен брейнсторминг. Забравете за пътуването до срещи – с Lionsharp можете да говорите, рисувате, хващате и местите с всеки, навсякъде, точно пред бялата дъска във вашия офис.

7. NumberPicture (България, Южна Африка) – Този екип от южноафрикански и български съоснователи разработва много прост начин да генерирате красива визуализация от всеки набор от данни просто за секунди с NumberPicture. Без повече грозни, стандартни таблици в Ексел.

8. Skiipi (Хърватска) – Ivan, Marko и Mitch са успешни серийни предприемачи от Загреб, които се включват в Eleven, за да разработят променящи играта софтуерни и хардуерни решения, които използвате със смартфона си на ски пистата. Запаметяване на пистата, предизвикателства и уоки токи – всичко това на едно място в Skiipi.

9. Social Ninja (България, Великобритания) – Този екип от Лондон и София предлага евтин и локализиран инструмент за провеждане на маркетинг кампании в социалните мрежи. WordPress за ръководство на вашия бранд.

10. Store To Door (България) – Този нов най-моден екип в Eleven съдържа топ модел, топ моден редактор и топ разработчик на онлайн магазини. Store To Door разработват следващото голямо нещо в предлагането на модни продукти от висок клас.

11. Wobeek (Сърбия) –  Този супер екип от добри разработчици и пчелни любители от Нови Сад работи над Wobeek – Process management продукт за пчеларската индустрия.

12. WonderSwamp (България) – Хората от WonderSwamp са Спилбърг на късометражното онлайн видео, променяйки начина, по който онлайн видеата се правят и разпространяват.

13. Zzzzapp (Хърватска, САЩ) – Първият екип на Eleven от слънчевия Адриатик. Zzzzapp предлага на всеки бизнес с WiFi рутер да монетизира връзката си с интернет.

Прочетете повече за Eleven:

Eleven за стартъпите, които имат най-голям шанс за инвестиция

Eleven Лондон Demo Day – Liveblogging

Следващият Demo Day на Eleven е в Лондон


Автор: Никола Янев

Никола Янев
Никола Янев е основател на Entrepreneur.bg, Президент на предприемаческата организация Start It Smart и организатор на събитията Sillicon Drinkabout Sofia. Пътува, чете, стартира и дава максимума от себе си. Вярва в доброто, хуманността и своите цели.
 • http://radorado.me Radoslav Georgiev

  Защо няма връзки към страниците на тези компании ? :(

 • Богс

  Страхотно инициатива!

  Особено много ми допаднаха две идеи сред последните 10, които ще получат вашата подкрепа. На първо място отварянето на врата с прост „Slide to unlock“. Това е гениално! Надявам се момчетата да развият тази страхотна платформа и с нея да могат да се отварят и други неща – например консерви, компоти, бидони с кисело зеле, бъчви с пелин и т.н. Също ще е супер момчетата да развият и паралелен бизнес солушън – затваряне на отворените врати от първия апликейшън . Ето това вече би било уникално!

  На второ място много ми допадна уникалната идея за Process Management за пчелари. Затварям очи и виждам как чичо Гошо от пчелина с два-три бързи слайда по екрана на своя iPhone успява да постигне невиждани успехи! Сигурен съм че този апликейшън ще има и куп социални функции – как чичо Гошо ще може бързо и лесно да сподели в социалните мрежи, колко мед е изкарал днес или да прикачи страхотни снимки на цялата пчелна фамилия. Браво момчета, напред и нагоре!

  Поздрави,
  Богс