Начало / All / Предприемачеството напредва из страната

Предприемачеството напредва из страната

“Не отивай там където пътят може да те отведе, вместо това иди там, където няма път и остави следа.”

Ралф Уолдо Емерсън

Start-It-Smart-entrepreneur.bg-300x300Водовъртежът от предприемачески идеи може да се каже, че е концентиран в столицата, но тази вълна започва да залива цялата страна. Най-големият клуб по предприемачество в България – Start It Smart наскоро поде инициатива за разширяване и първият филиал на клуба вече е факт – SIS Русе! Основан от участниците в предишния сезон на 3Challenge – Стоян Ангелов, Емилиян Енев, Емил Стоянов, Боби Петков и Георги Горанов, клубът в Русе стартира сега и регулярно ще прави събития, като ще осигурява интересни лектори и много разнообразни и мотивиращи събития. Самото събитие от своя страна имаше огромен успех, а предприемаческият дух на публиката от Русе се усещаше през цялото време. Добрите отзиви след това са неоспоримо доказателство, че такъв тип събития и клубове имат почва из цяла България. Така че, предприемачи от цялата страна, не се колебайте – намерете най-близкия клуб,  реализирайте идеята си и оставете своята следа!

 

До скоро общоприет факт в България бе, че да си предприемач е не само трудно, но и невъзможно начинание. Дефиницията за предприемач беше безделник или човек, който просто си няма работа. В последните години обаче нещата добиват betahaus_logo_RGB_cs2съвсем други измерения. Тази дефиниция е в миналото и то благодарение на увеличаващата се група от Идействащи хора, пълни с иновативни идеи и желание за успех. Европа също вижда нарастващия потенциал на българската стартъп сцена и спомага за реализирането на много нови идеи. Инвестиционните фондове Eleven и LauncHub вече почти година допринасят чрез инвестиции и менторство за успешното осъществяване на нови бизнес проекти. Тепърва навлизат и co-working пространствата като заместител на обикновения офис и от своя страна подпомагат креативната работна среда. Ако искате да усетите предприемаческия дух на София, няма по-добро място от betahaus или Soho. От своя страна предприемаческите клубове развиват цялата екосистема, усъвършенствайки себе си и стартирайки иновативни проекти. Start It Smart и StartUp организират събития, които не само мотивират и вдъхновяват бъдещите предприемачи, но и предоставят полезна информация под всякаква форма.

Скоро очаквайте още интересни новини за развитието на екосистемата и в други български градове.

Видео от събитието на Start It Smart в Русе.

Имате ли избор да НЕ бъдете предприемачи? [Част 1]

Имате ли избор да НЕ бъдете предприемачи? [Част 2]

Имате ли избор да НЕ бъдете предприемачи? [Част 3]

Имате ли избор да НЕ бъдете предприемачи? [Част 4]

Имате ли избор да НЕ бъдете предприемачи? [Част 5]

Имате ли избор да НЕ бъдете предприемачи? [Част 6]

Имате ли избор да НЕ бъдете предприемачи? [Част 7]

 


Автор: Mirela Yordanova

Mirela Yordanova
Мирела е амбициозна млада дама и автор в Entrepreneur.bg. Писането и журналистиката винаги са били нейна страст и силно вярва в позитивното мислене като метод за постигане на целите. Тя е студент по бизнес мениджмънт, мечтател по душа и предприемач по призвание.