Начало / All / 14 стартъпа влизат в първия сезон на Start It Smart|Pre-Accelerator

14 стартъпа влизат в първия сезон на Start It Smart|Pre-Accelerator

14 екипа влизат в първия сезон на Start It Smart  Pre-Accelerator

На 23 февруари се проведе първият Selection Day на Start It Smart | Pre-Accelerator. На събитието 24 отбора презентираха своите идеи пред партньорите, спонсорите и менторите на Start It Smart.

Един ден след събитието, на 24 февруари, екипът на Преакселератора, заедно с генералния партньор на програмата, Superhosting.bg и спонсорите Telerik и Obecto избраха 14 екипа, които да се включат в първия сезон на Start It Smart | Pre-Accelerator.

14-сетте екипа, които влизат в програмата са:

Dextrofobia Rooms
Dextrophobia Rooms са физически помещения, в които след резервация, отбори от 2-ма до 5-ма души са заключени и в рамките на един час. Те трябва да решат всички загадки, пъзели и мистерии в стаята, за да могат да излязат. Стаите са подходящи за хора с интерес към интелектуални игри, куиз вечери и board games.

WizeCall
WiZeCall е приложение за мобилни телефони, позволяващо на потребителите да проверяват възможността или статуса на отсрещната страна да разговаря по телефона, както и по време на звъненето да показват темата и/или приоритета на желания за провеждане разговор.

Praktrik
Praktrik проектират и произвеждат IQ мебели, вдъхновени от “burr puzzles”. Използват изцяло естествени материали и създават предпоставка за интерактивност във вашия дом. Потребители могат да разчитат на нестандартен дизайн и дом,обзаведен без никакво желязо.

Jobzeeker
Jobzeeker е нов тип портал, фокусиран да служи на търсещите работа. Тази общност е най-голямата сред другите играчи в процеса по подбор на персонал. Предвиждат се 3 ключови уникални функционалности: Актуализации до кандидатите за стъпките на процеса по подбор, лично класиране на кандидата по определени компетенции и позициониране на заплатата му.

The Generation
The Generation e документален трансмедиен сериал, изобразяващ живота на младите хора. Всеки епизод съдържа хиперлинкове, представящи интересни възможности: различна сюжетна линия, иновативно продуктово позициониране и рекламни клипове във формата на игра. Концепцията и структура на проекта, определят като основен таргет хората на възраст между 18-35г.

4Dimensional
4Dimensional е онлайн платформа, през която фрийлансъри ще могат да разботят заедно по проекти в областта на motion graphics, stop motion и video производство. Проектът ще работи основно с малки и средни бизнеси и start- up-и, тъй като те са отворени към онлайн реклама и иновации. Платформата ще премахне нуждата от агениця, която обикновено оскъпява проекта.

Ifarduino
Arduino е малка платка, снабдена с микроконтролери, входове и изходи. Благодарение на системата „отворен код”, тя може да се програмира чрез езика Processing и да обработва данните от входа и да ги изкарва на изхода. Така се създават най-разнообразни проекти- от контролери за компютърни игри до ходещи роботи, снабдени с измервателна апаратура.

Fleezor
Fleezor е онлайн платформа, позволяваща на потребителите да открият своя собствена спестовна сметка за фиксиран период. Те ще могат да я зареждат по иновативен начин, докато пазаруват в онлайн или обикновени магазини, които са партньори на Fleezor. Партньорите ще могат да рекламират напълно безплатно продуктитеси в уеб сайта и мобилното приложение на Fleezor.

Playmore Project
Playmore е мобилно приложение, което свързва хората чрез спорта. Показва потенциални партньори за избран от вас спорт и местоположение. Фокусът е върху лесното намиране на партньор и възможността за съвместно спортуване. Приложението предлага филтриране на партнъори по различни критерии като практикуван спорт, пол и местоположение.

Culture Responsive Code
CR Code предоставя нов и нетрадиоционен вид изкуство, изобразено на подложка за чай или бира. Тъй като на много хора им липсва желание да отидат и да видят творчестовото, е време то да дойде при тях. Идеята ще генерира приходи чрез продажба на рекламно пространстово като дава видимост на различни артисти и популяризира техните творби.

Inox.bg
Inox.bg е платформа, обслужваща всички индустриални сектори, работещи с неръждаема стомана по цялото протежение на нейната употреба. Това е мястото, където Ви намират търсещите клиенти, откривате с лекота най-подходящите доставчици и правите бизнеса си по-печеливш!

7 Steps
7 Steps предлага доставка за дома и офиса на здравословна и вкусна храна от кухни, в които готвят баби. Философията на идеята цели да събере и съхрани традициите на българската кулинария в графичен и видео формат с баби от различни краища на България и да припомни вкуса на истинските неща.
Следващата крачка е създаване на заведение, където готвачите са баби.

SounDna
SounDna е уеб платформа за хора, интересуващи се и/или занимаващи се с музика. Проектът предлага необходимото за създаването, разработването и финализирането на професионална музикална творба за броени часове. Сайтът изгражда иновативна мрежа от потребители, които предлагат различни продукти и услуги на определена цена.

Digital Healthrecord
Digital Healthrecord е електронен здравен профил на пациента. Целта е да се създаде сайт и мобилно приложениe, на които да се качва цялатa медицинска информация за всеки отделен пациент в България. Чрез чат ще се създаде мрежа между пациенти и лекари. В момента няма сайт или програма, които да обединяват тези функции в едно. Идеята е да се улеснят лекари и пациенти.

Екипът на Entrepreneur.bg пожелава успех на първата кохорта от стартъпи.

Следете Facebook страницата и блога на Преакелератора, за да сте в крак със случващото се в програмата. Предстоят 10 изключително динамични седмици!


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.