Начало / All / LAUNCHub стартира 2014 година с 10 нови инвестиции

LAUNCHub стартира 2014 година с 10 нови инвестиции

LAUNCHub_January_teams

Фондът за сийд инвестиции LAUNCHub стартира годината с ново попълнение от девет инвестиции в компании за стартиращ бизнес и една последваща инвестиция в EdHub. В края на миналата година, Фондът проведе четвърти по ред апликационен прозорец и разгледа близо двеста нови инвестиционни възможности. Четиринадесест  от тях имаха възможността да се състезават в кулиминацията на процеса по селекция, събитието Дълъг Уикенд (Long Weekend) в София. След четири дни интензивна работа с екипите, LAUNCHub избра девет стартъп екипа, които получиха инвестиции в размер до 200 хиляди евро.

„Спрямо предишните селекции, нивото на компаниите, които кандидатстват и които избрахме е значително по-високо. Екипите са доста по-напреднали, някои от тези компании вече генерират приходи от предлаганите продукти и услуги, имат първи тестове и обратна връзка от потребители. Презентират проектите си убедително пред публика, показват задълбочено познаване на тенденциите и пазарите. С това идва и добрата новина, че в България можем вече да говорим за една по-зряла стартъп екосистема ”, сподели Стефан Ганчев, партньор в LAUNCHub.

Новото попълнение включва следните компании, разработващи продукти и услуги в областта на високите технологии:

Appticles е приложение за създаване на мобилно съдържание за уеб издатели базирано на Open Web & HTML5.

Greenpie e решение в облака, което улеснява работата и автоматизира документалните процеси за диетолози, които дават консултации.

Prefer.ly е платформа, с помощта на която се филтрират различни прегледи на продукти в онлайн пространството и социалните медии, което от своя страна улеснява взимането на решенията за покупка.

WPToolbox  е платформа за изграждане на инсталационни пакети, на базата на WordPress.
Използвайки тези пакети крайният клиент има възможност да създаде специфичен според нуждите уебсайт за няколко минути.

Equafy  представлява софтуер като услуга (SaaS) за тестване на различни браузъри. Помага и за автоматизиране на идентифицирането на възможни проблеми при тестването и използването на различните видове браузъри.

Mediately е мобилно и уеб приложение за лекарствена информация, което улеснява бързия достъп на докторите до лекарствена информация.  Приложението позволява адаптиране на различни езици.

IQFriends предлага мобилни логически игри за трениране на мозъка. Игрите са организирани по изключително забавен и социален начин.

GameMatch е платформа за улеснавяне на избора и откриваемостта на игри по определени критерии. Подходяща е както за истински геймъри, така и за разработчици, които искат бързо да достигнат до това, което търсят.

BG Menu е платформа за бърза поръчка и доставка на храна, която обхваща над 250 заведения в цялата страна, като броят им непрекъснато се увеличава. Освен доставка на място, платформата предлага и опцията Take Out  – поръчка в движение и получаване директно от ресторанта.

Разберете повече за LAUNCHub:

Нови 5 компании в портфолиото на LAUNCHub

LAUNCHub за стартъпите, в които ще инвестират

LAUNCHub управлява 9 милиона Евро по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” от съвместната инициатива JEREMIE на ЕИФ и ЕК.  Фондът има вече 35 компании в портфолиото си с фокус върху дигиталната сфера, а общият размер на инвестираните средства до момента е близо 2,8 милиона евро.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.