Начало / All / TechPeaks – Акселератор за хора в италианските Алпи

TechPeaks – Акселератор за хора в италианските Алпи

TechPeaks_people_accelerator

През Март 2013 година Trento RISE, новото поле за високи постижения в областта на информационните и комуникационни технологии, базирано в регион Trentino, стартира международна програма за предприемачи в град Trento, Италия: Tech Peaks – The People Accelerator

Какво е “Акселератор за хора”(People Accelerator)?

В днешни дни инвеститорите на частен капитал предпочитат да инвестират  в ярки таланти и екипи с голям потенциал, защото вярват, че добре пасващия си екип е ключовото нещо за успеха на една пробиваща технология. Затова програмата Tech Peaks “ускорява хора”, което означава, че е насочена към екипи, които вече имат продаваем продукт и изпъкващи индивиди без екип, а може би дори и без идея – които могат да допълнят екип с изключителните си компетенции.Trento-RISE-s-new-people-accelerator-TechPeaks_graph_popup

Как работи?

TechPeaks е хъб за иноватори създаващи глобален бизнес в областта на информационните технологии.  До 100 хакера, дизайнера и предприемача биват избрани, биват поставени в шестмесечна интензивна програма в красивите италиански Алпи на Тренто, където е сърцето на един от най-силно развитите технологични региони на Италия. Международни ментори ще подкрепят новите таланти, с размяна на идеи, обратна връзка и напътствия, за да станат основатели на стартиращи компании.

За да предостави на талантите дългосрочна и пълна подкрепа, TechPeaks си партнира с добре познати акселератори: Founders Institute, Seedcamp, Mind the Bridge, Eleven, H-Farm, Geekaccelerator, iCatapult и други. Тази мрежа от професионалисти има за цел да предостави среда за бързо тестване на бизнес идеи и да подкрепи участниците в пускането на техните продукти на различни пазари по цял свят, след завършването на програмата.

TechPeaks търси:

Участници над 18-годишна възраст, които могат да докажат таланта си в IT/дизайн/бизнес сферите, базиран на досегашен опит. TechPeak търси приятелски настроени, отговорни специалисти и стартъп екипи, които имат нагласа за стартиране на глобална компания. Други важни характеристики са следните: да имат страст в областта на информационните и комуникационни технологии, латерално мислене за бизнеса и “out of the box” подход.

Участниците ще получат безплатно настаняване, покрити разходи за храна, офис пространство, допълнителни услуги и виза за 6 месеца, както и 500 евро джобни пари на месец. Екипите могат да бъдат там от началото или да бъдат сформирани повреме на акселераторската програма. През първите осем седмици се сформират екипи, променят се и се наемат нови членове от програмата, доказва се (валидира се) бизнес идеята посредством “lean startup” методологиите. След това екипите презентират идеите си, за да вземат 25 000 евро финансиране. Парите се дават безвъзмездно и без взимане на процент в компаниитеполучили парите.

Стартъпите в региона Тренто, които успеят да привлекат частни инвестиции в последвалите 12 месеца след края на програмата, могат да получат еквивалентна инвестиция до 200 000 евро.

Програмата е отворена за български участници!

Краен срок за попълване на кандидатури 5 Април 2013 година.

Кандидатствай ТУК.

 


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.