Начало / All / Топ 12 аудио подкаста, които всеки предприемач трябва да следи

Топ 12 аудио подкаста, които всеки предприемач трябва да следи

Както вече сме споменавали множество пъти (и със сигурност сме на едно мнение), придобиването на ново знание и информираността трябва да бъдат едни от най-приоритетните навици на всеки предприемач. Новото знание ни помага да развиваме себе си, своя бизнес и взаимоотношенията ни с другите.

Има множество източници и формати, които можем да използваме, за да получаваме знание – книги, инфографики, видео клипове, статии, онлайн курсове, семинари и т.н. Днес ще насочим вниманието си специално към получаването на информация в аудио формат, по-конкретно подкаст предавания и още по-конкретно ще ви дадем списък с нашите любими подкасти, които захранват със знание милионите жадни за прогрес и израстване предприемачески умове по цял свят.

Звучи добре, нали?

Подкастите от нашия списък са натъпкани с полезни съвети и трикове за предприемачи. Ще ви направи впечатление и че повечето от епизодите в различните предавания всъщност са интервюта и разговори с вече успели в дадена сфера предприемачи, инвеститори, спортисти, професионалисти и учени.

Нека започнем същинската част и видим кои са нашите Топ 12 предприемачески подкаста:

Smart Passive Income (by Pat Flynn)Smart Passive Income (by Pat Flynn)

Пат Флин, от „The Smart Passive Income Blog“, споделя всичките си онлайн бизнес и блогинг стратегии, източници на доход и убийствени маркетингови трикове, с които ще напреднете значително по своя онлайн бизнес или блог.

Автоматизиране, аутсорсинг, SEO, изграждане на авторитет и доверие у вашите клиенти, социални мрежи – Facebook, Twitter, YouTube, подкасти, електронни книги, онлайн курсове, афилиейт маркетинг и всичко ефективно в целта ви да ставате все по-добри в своя онлайн бизнес.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

Tim Ferriss ShowTim Ferriss Show

Тим Ферис е предприемач и автор, най-добре познат с „The 4-Hour Workweek“, книга преведена на повече от 40 езика. В неговото подкаст шоу той деконструира уменията и знанията на успели хора от световно ниво в сфери като бизнес, инвестиции, шах, професионални спортове и други, задълбавайки, за да открие инструментите, тактиките и триковете, които слушателите могат да използват.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

The School of Greatness (by Lewis Howes)The School of Greatness (by Lewis Howes)

Lewis Howes е автор, лайфстайл предприемач, бивш професионален спортист притежаващ световен рекорд в американски футбол. Целта на подкаста „The School of Greatness“ е да сподели вдъхновяващи истории директно от най-брилянтните бизнес умове, първокласни атлети и влиятелни личности на планетата.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

Starting from Nothing (The Foundation)Starting from Nothing (The Foundation)

Всяка седмица в „Starting from Nothing“ успели предприемачи споделят своите стратегии за това как са изградили своя бизнес от абсолютната нула. Без сребърни лъжици, вълшебни куршуми или маймунджилъци. Само упорита работа и използване на стратегии, които работят във ваша полза.
Линк към Подкаста | Линк към iTunes

The Tropical MBA PodcastThe Tropical MBA Podcast

Целта на „The Tropical MBA Podcast“ е да ви разкаже неразказаните истории на хората, които изграждат „микро-мултинационален“ бизнес, докато пътуват около света. Подкастът засяга темите: предприемачество, пътуване, интернационализация и лична свобода.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

Mixergy (By Andrew Warner)Mixergy (By Andrew Warner)

В над 1 000 интервюта Андрю Уорнър задава некомфортни въпроси, за да разбере повече за успехите и провалите на най-успелите световни бизнес лидери. Идеите и историите, които ще чуете, са изключително силни, точно по вкуса на един амбициозен, несломим предприемач.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

The Rocketship.fm PodcastThe Rocketship.fm Podcast

Този подкаст предлага 20-минутни интервюта с успели стартъп основатели, относно ранните дни на техния бизнес и нещата, които са им помогнали да успеят в ключовите моменти по пътя.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

Freedom Fast Lane (by Ryan Daniel Moran)Freedom Fast Lane (by Ryan Daniel Moran)

Подкастът на Раян Моран също е на тема бизнес, но фокусиран в осъществяването му чрез вече съществуващи клиентски канали като Amazon. Във „Freedom Fast Lane“ ще разберете повече за създаването на нови продукти, набирането на популярност и използването на Amazon и други потребителски канали, за продажба. Инвестиции и „пасивен“ доход също са част от темите на подкаста.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

Entrepreneur On Fire (by John Lee Dumas)Entrepreneur On Fire (by John Lee Dumas)

Това е всекидневен подкаст, съдържащ вдъхновение, мотивация и приложими съвети. Всеки епизод представя успял предприемач, който споделя своето бизнес пътешествие – провалите, АХ-ХА моменти, успехи и уроци.

Подкастът стартира през 2012 година, вече има над 980 епизода.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

The New Business Podcast (by Chris Ducker)The New Business Podcast (by Chris Ducker)

Крис Дъкар е сериен предприемач, аутсорсинг експерт, международен лектор, автор и маркетинг коуч. „The New Business Podcast“ е подходящ за стартъпи, както и за установени предприемачи, които искат да катапултират бизнеса си чрез маркетинг стратегии като блогинг, онлайн видео, подкасти, аутсорсинг, социални мрежи, виртуални асистенти и други похвати.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

Entrepreneurial thought leaders (by Stanford Technology Ventures Program)Entrepreneurial thought leaders (by Stanford Technology Ventures Program)

„Entrepreneurial thought leaders“ е подкаст, от който получавате аудио формат на лекции в Станфорд, които се провеждат седмично в рамките на семинара „DFJ Entrepreneurial Thought Leaders Seminar (ETL)“. Като гост-лектори на този формат, можете да очаквате някои от най-брилянтните бизнес, инвеститорски и технологични гении на Силициевата долина.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

TED Talks audioTED Talks audio

Всички сме чували за TED и най-вероятно повечето от нас са прекарали часове в гледане на TED лекции. В този подкаст вие получавате аудио файловете, от всички видео лекции, които можете да намерите онлайн. Водещите световни мислители, прозорливи и дейни личности  ще ви вдъхновят, заинтригуват и провокират вашето въображението.

Линк към Подкаста | Линк към iTunes

 

Това бяха нашите Топ 12 подкаста за предприемачи. Всеки ден откриваме нови добри попадения, така че ще обновяваме списъка. http://www.entrepreneur.bg/9119/nay-dobrite-11-bezplatni-predpriemacheski-online-kursa/

Прочети още: Най-добрите 11 безплатни предприемачески онлайн курса

Споделете с нас в коментарите, които са аудио подкастите, които вие слушате.

Ако статията ви харесва, подкрепете ни като я споделите с вашите приятели, за да получат и те нови предприемачески знания.

Cover picture credit: Bent Kure


Автор: Никола Янев

Никола Янев
Никола Янев е основател на Entrepreneur.bg, Президент на предприемаческата организация Start It Smart и организатор на събитията Sillicon Drinkabout Sofia. Пътува, чете, стартира и дава максимума от себе си. Вярва в доброто, хуманността и своите цели.
 • http://stanislav.co Stanislav Dimitrov

  Супер е колекцията. Има още един подкаст, който абсолютно заслужава да бъде вкаран в списъка – StartUp (Gimlet media). В момента е втори сезон, като епизодите проследяват стъпка по стъпка развитието на един стартъп.

  • http://nikyanev.com/ Nikola Yanev

   Благодаря ти за коментара, Станиславе! Радвам се, че колекцията ти допада.
   Не бях чувал за StartUp (Gimlet media), но изглежда интересен и най-вероятно ще го добавим в следващ материал за подкасти. :)
   Имаш ли някакви други идеи, за аудио подкасти, които не съм включил?

   • http://stanislav.co Stanislav Dimitrov

    Да, имам списък с подкасти, които аз лично слушам и вярвам, че ще са полезни! Мога да го споделя :)

    • http://nikyanev.com/ Nikola Yanev

     Да, ще бъде чудесно, ако го споделиш тук като коментар. :)

 • http://numbokey.com Emil Kalibradov

  Дано скоро predpriemachite.com да влезне в класацията

  • http://nikyanev.com/ Nikola Yanev

   Predpriemachite.com са първи в класацията ни, а също така и добри приятели, но в тази статия говорим за активни подкасти. За съжаление от известно време те са спрели новите епизоди, но се надяваме, че скоро ще се завърнат. 😉

 • Plamen Petrov

  И още едно подкаст допълнение на български, насочено към мениджъри на екипи:

  Подкаст епизоди на „Сутрешно предаване за мениджъри“:

  iTunes (Apple) – https://apple.co/2HcAxBc
  CastBox (Android & Desktop) – https://lnkd.in/e93eQih