Начало / Новини / Телерик организира първия си европейски хакатон с награден фонд 24 хил. лева

Телерик организира първия си европейски хакатон с награден фонд 24 хил. лева

Телерик организира първия си европейски хакатон с награден фонд 24 хил. лева

София, 10 септември 2014 г. – „Телерик“ АД днес обяви награди в размер на над 24 хил. лева (16 хил. долара) на своя първи европейски хакатон, който ще се проведе от 17 до 19 октомври в София. Разработчици и експерти с интерес към мобилните технологии от България и Европа ще разполагат с 48 часа да създадат следващото революционно приложение с помощта на платформата Telerik Platform, обединяваща в едно водещи инструменти за разработка на мобилни приложения в „облака“.

Достъпът до Telerik Hackathon е ограничен до първите 200 регистрации на www.telerik.com/hackathon. Участниците, които за 2 дни ще разработят иновативни и лесни за използване мобилни приложения, ще се състезават за една от най-големите финансови награди, предоставяни на хакатон в ЦИЕ – 15 хил. лева (10 хил. долара) за първо място. Телерик ще предостави и награди за второ и трето място в размер съответно на 7,500 лева (5 хил. долара) и 1,500 лева (хиляда долара). Всеки участник също ще получи безплатен едногодишен лиценз за Telerik Platform, наскоро отличена за „Европейска ИКТ иновация на годината“ от Европейските ИКТ награди в Люксембург.

По време на Telerik Hackathon 2014 изявено жури ще оценява мобилните приложения спрямо три основни критерия – потребителско преживяване, иновация и практичност. Победителите ще бъдат обявени в края на двудневния хакатон на 19 октомври в София.

„Повече от десетилетие Телерик активно подкрепя нашата общност от 1.4 милиона разработчици по целия свят. България, където стартира компанията ни, е дом на много мобилни иновации, които днес завладяват международни пазари. Затова искаме да съберем разработчици от България и Европа, които 48 часа да работят заедно и премерят сили. Сигурни сме, че ще видим много от нашите приятели в София през октомври и нямаме търпение да се запознаем с невероятните мобилни приложения, които те ще разработят с Telerik Platform,” сподели Фарис Суайс, главен технически директор в „Телерик“ АД.

Регистрацията за Telerik Hackathon 2014 ще бъде отворена до 15 октомври 2014 г. Участниците в хакатона трябва да са над 18 години и предварително да са се регистрирали за участие индивидуално или в екип от до 5 души.

Регистрирайте се тук.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.