Начало / Новини / Събития / Апликационни прозорци / Кандидатствайте за естонския хардуерен акселератор Buildit

Кандидатствайте за естонския хардуерен акселератор Buildit

Кандидатствайте за естонския хардуерен акселератор Buildit_1

Естонският хардуерен акселератор Buildit отвори нов апликационен прозорец за своята програма. Инвестицията е в размер на до 20 хил. евро, на екип. Новоизбраните екипи ще започнат работа на 15 септември, а апликации се приемат до 20 юли.

Повече за Buildit Accelerator of Things

BuildIt е предназначен специално за хардуерни продукти, което означава, че само стартиращи компании с физически иновативен продукт биват приети за участие.

В програмата им вървят две паралелни направления на обучения – от една страна технически, инженерни и дизайн теми, от друга – такива за бизнес развитие, маркетинг и продажби.

Акселераторът BuildIt разполага с над 80 ментори в сверите на хардуер, инженерни науки и бизнес развитие. Освен менторите, стартъпите получават до 20,000 евро финансиране, безплатна работна среда в научния парк Tartu Science Park, условия за прототипиране на продукти и достъп до лаборатории за провеждане на тестове.

“Най-полезно за стартъпите в нашата програма е мрежата от над 80 ментори, която имаме. Срещаме екипите ни с професионалисти от хардуерната индустрия успели предприемачи, инвеститори и ги подготвяме за следващ етап на инвестиция.”, споделя Aleksander Tõnnisson, съосновател и CEO на Buildit

Вижте списък на наличните технически съоръжения, с които Buildit разполага.

Кандидатствайте за естонския хардуерен акселератор Buildit_2

Екипите от първия сезон на програмата завършват през август

Първият апликационен прозорец на Buildit привлече апликации на стартъпи от повече от 20 страни.

“Опитът ни досега, ясно потвърждава, че има нужда от специализиран хардуерен акселератор, който да помага на предприемачите в тази индустрия.”, допълва Aleksander Tõnnisson.

Част от първата партида стартъпи в акселератора е и българската компания KOLOS, за чието участие разказахме през пролетта. KOLOS е първият по рода си настолен игрови волан за 9.7″ iPad, който позволява по-удобна и реалистична игра на състезателни “tilt-to-move” iOS игри.

Специално за вас, нашите читатели, през месец август ще направим специално интервю с екипът на KOLOS, които ще ни разкажат за напредъка през трите месеца на програмата и стойността, която са получил там.

А през това време, каднидатствайте със своите хардуерти проекти в програмата на Buildit до 20 юли.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.