Начало / All / Farmhopping влиза в “Харвард на акселераторите”

Farmhopping влиза в “Харвард на акселераторите”

Farmhopping влиза в “Харвард на акселераторите”

Българският стартъп Farmhopping беше приет в европейския акселератор базиран в Лондон – Seedcamp. Освен българската компания към семейството на Seedcamp се присъединяват още 6 стартъпа от цяла Европа.

Из постижения на Farmhopping се нареждат и спечелването на първото betapitch sofia състезанието и класирането измежду финалистите на betapitch global през 2013 година. Стартиращата компания също е финансирана от българския акселератор Eleven.

Какво е Farmhopping

Farmhopping е онлайн платформа, която свързва фермери и градски хора по цял свят.

Можеш да намериш всичко от храна и уникални места за почивка до курсове по пермакултура, уроци по езда и ръчно изработени предмети. Farmhopping е дом за малки ферми, които искат да се свържат с хора като теб и се нуждаят от твоята подкрепа, за да продължат развитието си.“, казва екипът на стартъп компанията.

Seedcamp, “Харвард на акселераторите”

През 2012 г. списание Wired UK нарече Seedcamp – „Харвард на европейските акселератори“. Каквото и да са имали предвид с това редакторите на Wired, Seedcamp е един от най-добрите акселератори в света.

Програмата на Seedcamp включва над 80 ментори от най-различни бизнес сфери, т.нар. Founder’s Pack – пакет предоставящ услуги от партньорските компании на акселератора, на стойност над €150 000, както и три месеца офис пространство в сърцето на Лондон.

Инвестицията, която дава Seedcamp е в два варианта, в зависимост от нуждите и напредъка на стартъпа:

  • €50,000 за 8-10% от компанията;
  • €25,000 за 5% от компанията.

Пожелаваме на Farmhopping успех – повече регистрирани качествени ферми и повече хора разбиращи значението на здравословната храна и близостта до природата! : )

Видео представящо екипа на Farmhopping

Picture credit: Farmhopping website cover screenshot

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.