Начало / Любопитно / Lab-Away ще си партнира с водещо приложение за запознанства

Lab-Away ще си партнира с водещо приложение за запознанства

Lab-Away

Българският стартъп за домашни медицински тестове и превантивно лечение Lab-Away ще си партнира с водещото приложение за запознанства Badoo и ще предоставя бързи домашни тестове за полово предавани болести на абонатите на базираната в Лондон компания. Партньорството, за което първо информира Cosmopolitan и бе потвърдено в в интервю за Дневник от основателите на Lab-Away Иван Станчев и Павлин Христов ще бъде имплементирано на няколко етапа и ще позволи на милиони потребители по света да закупуват предлаганите от Lab-Away тестове директно през приложението на Badoo. Това заяви за Entrepreneur технологичния директор на Lab-Away и съосновател Павлин Христов.

„Преговорите с Badoo продължиха няколко месеца, през които обсъждахме различните технически и бизнес параметри. От технологична гледна точка имплементацията ще бъде направена бързо, но остава да се уточнят определени детайли относно маркетинговата и продуктовата колаборация“, каза Христов. Той отказа да коментира конкретни детайли по сделката както и в кои страни ще бъдат достъпни тестовете на Lab-Away, като заяви, че тези детайли ще останат конфиденциални до момента, в който не бъдат обявени от Badoo. Павлин Христов и неговият екип ще посетят централата на Badoo в Лондон, където в продължение на няколко седмици ще работят с техническия отдел на компанията, за да финализират последните технически детайли по партньорството.

„Това, което реално спечели доверието на Badoo беше фактът, че нашите тестове предоставят резултати на момента. С други думи, когато клиентът получи своя тест, той може да го направи на момента у дома и да получи резултатите за няколко минути. Няма нужда да се изпращат проби по пощата и да се чакат резултати с дни и седмици.“, добави Иван Станчев. Той допълни, че на този етап все още не е ясно дали тестовете ще се продават отделно или ще бъдат част от някакъв абонаментен план.

„Badoo е водещо световно приложение за запознанства и има над 300 милиона активни потребители в почти всички страни по света. Във всяка страна обаче има различно законодателство и регулаторни рамки, с които компанията трябва да се съобразява. Ние сме уверени, че те ще изберат най-добрата стратегия под каква форма да предлагат нашите тестове, които разбира се ще бъдат доставени навреме и в безупречно състояние без значение от логистичните предизвикателства, пред които сме изправени“, категоричен е Станчев.


Автор: Entrepreneur Team