Начало / All / „Дълъг уикенд“ и инвеститорски ден за стартъпите на LAUNCHub

„Дълъг уикенд“ и инвеститорски ден за стартъпите на LAUNCHub

LH_long weekend_march_2014

Стартъпите

Миналата седмица екипът на фонда за сийд инвестиции LAUNCHub организира четиридневен „маратон“ в София “Дълъг уикенд”, на който представи общо 25 талантливи високотехнологични екипа пред водещи български и международни инвеститори в София.  Форумът протече в две части – на 21 Март на специално организирания Investors Day, 12 компании от портфолиото на LAUNCHub в напреднал стадий, презентираха решенията и компаниите си в готовност за следващ рунд на инвестиции. Сред представените компании бяха StatAce, Dragon Inside, Cloudrunner, EdHub, Transmetrics, Cinexio, Viblast, Jumpido, Imagga, Mediately, Codebender и Deed. Повече информация за компаниите можете да намерите на сайта на LAUNCHub – www.launchub.com

Гости и инвеститори на борда

Специално за събитието в София пристигнаха представители на фондовете Early Bird, 3TS, RSG Capital. Участие взеха български инвеститори, бизнес ангели и други регионални и европейски фондове и предприемачески организации като SEEDRS, ALICE, Enterprise Ireland и други. За представените компаниите, освен възможности да се срещнат с инвеститори бяха организирани и специални презентации по важни за предприемачите теми. Dale Huxford от специализираната компания за високотехнологични проекти Orrick в Лондон, запозна предприемачите с добри практики и основни въпроси, с които се срещат по пътя към следващия рунд инвестиции. В същото време, Colette Ballou от водещата ПР агенция ballou pr и Mike Butcher от TechCrunch представиха едни от най-интересните комуникационни предизвикателства и успешни тактики, за предприемачите когато създават значим технологичен продукт, привличат големи инвестиции и влизат в новините.


   

Петият „Дълъг уикенд“ на фонда

Паралелно с Investors Day класираните кандидати от петия апликационен кръг на LAUNCHub участваха в интензивна програма от 20 до 23 Март, която дава  възможност на  на класираните стартъп компании да получат допълнителна менторска и коучинг подготовка, да представят инвестиционните си проекти на живо и да получат възможността да бъдат одобрени за сийд инвестиция. Най-високо оценените след последния, четвърти ден получават до 200 000 евро срещу дялово участие, както и възможността да се включат в специалната менторска и обучителна програма с гост-лектори, изтъкнати представители на българския и международния бизнес.  За събитието бяха одобрени за участие общо 13 компании в сферата на дигиталните технологии и решения, сред които са и проектите CM2W, Bitcoini, Adtapsy, Didcountfinder и Clusterize. Списъкът с избраните финалисти е публикуван на сайта на LAUNCHub.

Очаква се одобрените компании и новите инвестиции на Фонда да бъдат обявени до края на месец  Април 2014 година. Четиридневният инвестиционен „маратон“ Дълъг Уикенд се проведе с любезното съдействие на инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” от съвместната инициатива JEREMIE на ЕИФ и ЕК, Първа инвестиционна банка, Империя Онлайн, Trader.bg, despark, HTC, EY  и в партньорство с Microsoft Ventures. Към Март 2014, LAUNCHub е инвестирал приблизително 3 милиона Евро в 35 компании.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.