Начало / All / Кариерните пътища на 5-ма предприемчиви милиардери (инфографика)

Кариерните пътища на 5-ма предприемчиви милиардери (инфографика)

Успелите предприемачи не са се родили успели. Нещо повече последно проучване на „Funders and Founders“ показва, че от 960 милиардери спечелили парите си, а не наследили ги, 830 са имали повече от един бизнес. Кариерите на повечето от тях за започнали по обикновен начин – продавайки килими, коледни дръвчета или вестници, но това не ги е спряло да виждат бизнес възможности, да ги реализират и да се трудят здраво постигайки успех.

Основателят на бизнес империята Virgin – Ричард Брансън е започнал кариерата си продавайки коледни дръвчета на 12 годишна възраст. Собственикът на баскетболния отбор Далас Маверикс – Марк Кюбън е започнал продавайки торби за смет. Първата работа, която съоснователят на Groupon Ерик Лефкофски е имал е била продажба на килими. Изпълнителният директор на Las Vegas Sands Corporation – Шелдън Аделсън, е продавал вестници. А основателят на Telsa Motors и PayPal е започнал кариерата си пишейки видео игри.

Каква е идеята на инфографиката?

Целта на инфографиката е да покаже пътищата на петима успели предприемачи – как са започнали кариерите си, какви бизнеси са имали, кога са спечелили първия си милион, а след това и първия си милиард. Обърнете внимание и на различните начинания в коренно различни индустрии, които тези милиардери са стартирали.

Проучването и инфографиката са реализирани от Funders and Founders.

serial-entrepreneurs-how-to-pursue-multiple-opportunities-infographic


Автор: Никола Янев

Никола Янев
Никола Янев е основател на Entrepreneur.bg, Президент на предприемаческата организация Start It Smart и организатор на събитията Sillicon Drinkabout Sofia. Пътува, чете, стартира и дава максимума от себе си. Вярва в доброто, хуманността и своите цели.