Начало / Новини / Събития / Апликационни прозорци / LAUNCHub отваря нов прозорец за стартиращи компании

LAUNCHub отваря нов прозорец за стартиращи компании

LAUNCHub_open window

Фондът за сийд инвестицци LAUNCHub, който от 2012 насам е инвестирал близо 3 милиона евро в стартиращи компании от дигиталната сфера продължава своите усилия за откриване на най-талантливите екипи и през новата 2014 година.  Процедурата за кандидатстване  ще бъде отворена на сайта на фонда на 1 Февруари и ще продължи до 23 Февруари 2014. Целта на фонда е да идентифицира най-добрите инвестиционни възможности от най-обещаващите предприемачески екипи, които искат да развият бързо бизнеса си. В началото на месеца от фонда официално обявиха и новите попълнения в портфолиото, с които компаниите са вече 35.

Кулминацията на процеса на селекция отново ще бъде четиридневното събитие  „Дълъг Уикенд“ в края на месец Март в София, на което класираните кандидати ще участват в допълнителна менторска и коучинг подготовка, ще представят инвестиционните си проекти на живо и ще получат възможността да бъдат  одобрени за сийд инвестиция. Най-високо оценените ще получат до 200 000 евро срещу дялово участие, както и възможността да се включат в специалната менторска програма, предвидена за Май 2014.

Предимство при разглеждане на апликациите ще имат компании в дигиталния сектор, които вече са развили своята концепция, имат изграден екип, близо са  до прототип. Интерес представляват и компании, които имат и опит с участие в акселераторски програми или са успели да привлекат инвестиции от бизнес ангели. За своята двугодишна история екипът на LAUNCHub е успял да предложи не само инвестиции на своите компании, но и много усилия и помощ в тяхното израстване и развитие. В лицето на Фонда компаниите разпознават не само инвеститор, но и бизнес партньор, който е силно ангажиран в процеса на тяхното бизнес и продуктово развитие, също така и в процеса на привличане на последващите инвестиции и реалзииране на Серия А. Фондът предлага на своите компании и достъп до своята изключително богата мрежа от контакти с предприемачи, експерти, инвеститори и професионалисти в дигиталната сфера в България и Европа.

Наблюденията на екипа на LAUNCHub от последните шест месеца и проведените инвестиционни селекции говорят вече за една по-развита стартъп екосистема. Младите предприемачески компании демонстрират определено по-зрели идеи, имат по-завършени продукти с първа обратна връзка от потребители. Все повече се подобряват и уменията им да представят своите идеи и проекти.

>> Кандидатствайте тук <<

Повече за LAUNCHub:

LAUNCHub за стартъпите, в които ще инвестират

LAUNCHub стартира 2014 година с 10 нови инвестиции

От създаването си през 2012 година,  LAUNCHub е инвестирал близо 3 милиона евро в стартиращи екипи от дигиталната сфера. На стратегическо ниво, LAUNCHub партнира със  Seedcamp и Mozilla WebFWD. LAUNCHub управлява 9 милиона Евро по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” от съвместната инициатива JEREMIE на ЕИФ и ЕК.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.