Начало / Новини / Акселератор за хора и стартъпи в италианските Алпи – TechPeaks

Акселератор за хора и стартъпи в италианските Алпи – TechPeaks

TechPeaks_people_accelerator

TechPeaks е акселератор за хора и стартъпи със или без идея, създаващи иновативен глобален бизнес в областта на информационните технологии.  До 100 програмисти, дизайнери и предприемачи биват избрани да се включат в шестмесечна интензивна програма в красивите италиански Алпи на Тренто, където е сърцето на един от най-силно развитите технологични региони на Италия. Международни ментори ще подкрепят новите таланти с размяна на идеи, обратна връзка и напътствия, за да станат основатели на стартиращи компании.

Участниците ще получат безплатно настаняване, покрити разходи за храна, офис пространство, допълнителни услуги и виза за 6 месеца, както и 700 евро “джобни” пари на месец.

Сформираните стартъпи могат да получат до 500 000 евро грант без взимане на процент от компанията им.

Екипът на Entrepreneur.bg имаше възможност да се срещне с Паоло, мениджърът на TechPeaks на събитието Pioneers Festival, през октомври миналата година. Паоло ни разказа повече за програмата.

Здравей Паоло! Какво прави Тренто точното място за този акселератор на хора и екипи?

Паоло: Тренто е автономна област в Италия, а градът е разположен в подножието на италианските Алпи. Тренто обединява най-високо оценения технически университет в Италия и Европейския Институт за Иновации и Технологии (EIT ICT Labs). Това създава една много благоприятна среда за развитие на компании в технологичната сфера. Комбинираме тази среда с нашата обучителна програма и менторска мрежа, добавяме и синергията, която се получава между международните участници и получаваме нашата акселераторска програма.

TechPeaks_human accelerator

Какви са наблюденията ти – защо участниците в програмата на TechPeaks харесват акселератора?

Паоло: При проучване, което проведохме сред досегашните участници в програмата, разбрахме, че това, което те харесват най-много в TechPeaks, е международната група от талантливи и умни млади хора, която събираме на едно място. Позитивната атмосфера и взаимодействието между участниците са неща, които правят TechPeaks уникално преживяване за всеки, който стане част от програмата.

Имате ли български участници в първата група, която стартира през май 2013?

Паоло: В момента имаме участници от 18 страни. Сред тях има и един българин, който е супер умен. Неговото поле на действие е бизнес развитие. В началото беше в екип, с който се раздели, след това влезе в друг екип, с който в един момент също спряха да работят. Сега Ангел работи заедно с професор от Университета на Тренто и по-точно работят над технология на професора, която най-вероятно ще презентират на Демо деня.

Екип на TechPeaks ще бъде в София на 15-и Януари, в офиса на LAUNCHub, за да се запознае с вас и да изслуша вашите презентации. Повече информация за това, как да присъствате на събитието.

Кандидатствайте за програмата на акселератора TechPeaks ако Имате бизнес идея или ако Нямате бизнес идея.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.