Начало / All / Ади Пиенаар, относно WooThemes – главен играч на пазара за WordPress продукти

Ади Пиенаар, относно WooThemes – главен играч на пазара за WordPress продукти

Adii Pienaar/Ади Пиенаар, WooThemes

Ади Пиенаар живее в Кейптаун, Южна Африка. Той е бивш главен изпълнителен директор и основател на WooThemes (водещият доставчик на теми и плъгини за WordPress с тонове безплатни и платени продукти за летящ старт при създаване на уебсайт). Той всеотдайно обича да помага на другите предприемачи, да прави нови грешки (свои собствени) и да работи върху новия си стартъп – PublicBeta. Също така отскоро е татко, вече е бивша рок-звезда и иска да бъде бизнес ангел. На всичкото отгоре има и блог на http://adii.me/

Разкажи ни малко повече за себе си.

Ади Пиенаар: Аз съм Ади Пиенаар и в момента работя над моя нов стартъп, PublicBeta. Преди PublicBeta бях главен изпълнителен директор на WooThemes, компанията, която основах през 2007. Също така сравнително отскоро съм татко, самопубликуван автор съм, а в миналото се ребрандирах като Adii Rockstar.

Какво те ентусиазира най-много като предприемач?

Ади Пиенаар: Обичам „белия лист”, който предприемачеството ми дава, за да изследвам нови неща, да експериментирам и да правя нови грешки; всичко това ми помага да науча повече за себе си, за бизнеса и за живота като цяло.

Какво си чувал за България? Какво е мнението ти за нея като цяло?

Ади Пиенаар: Честно казано, не знам много за България. Освен, че Димитър Бербатов ми е един от любимите футболисти. : D

Как изглеждат възможностите за стартъпите в България от чужбина?

Ади Пиенаар: Нямам представа. :)

Има цял куп компании, които разработват продукти и услуги за WordPress; как успяваш да накараш WooThemes да изпъква? (защото очевидно ти се получава)

Ади Пиенаар: В WooThemes фокусът ни винаги е върху две неща:

  1. Да изградим страхотна марка; и
  2. Да изработваме възможно най-доброто за клиента.

В крайна сметка брандирането е свързано с това, което правиш, а не с това, което казваш. Затова се фокусираме върху това да помагаме възможно най-много и се опитваме да осигурим на клиентите възможно най-добра поддръжка преди и след продажбата.

Знаем, че имаш нов проект – PublicBeta. Разкажи ни малко повече за него.

Ади Пиенаар: Основната мисия на PublicBeta е да помага на другите предприемачи. Тази мисия е силно повлияна от две много лични изживявания:

  1. Много опитни, успешни предприемачи са ми помагали по пътя и ми се иска да направя същото за другите, като и аз помагам.
  2. Тъй като съм базиран в Кейп Таун, Южна Африка, аз съм доста изолиран и нямам много личен контакт с други (технологични) предприемачи. Искам PublicBeta да запълни тази празнота при другите предприемачи, които не са базирани в установена екосистема за технологии или стартъпи.

В момента изграждаме нещо, което наричаме „Runkeeper за предприемачи”, което се съсредоточава върху две неща: 1) да помага на предприемачите да бъдат мотивирани и отговорни при преследването на своите цели; и 2) да подкрепя предприемачите по отношение на предизвикателствата и емоциите, които се появяват по пътя.

Бихме искали да ни дадеш един-единствен „най-важен” според теб съвет, за нашите читатели-предприемачи – как се успява в бизнеса?

Ади Пиенаар: JFDI (“Just Fucking Do It“, или „Просто действай, мамка му”). Винаги има някакво оправдание да не започнеш и да не се опиташ. Наистина успешните предприемачи са хора, които са рискували, започнали са нещо и са се опитали да успеят. Успехът идва след тези крачки.

 

Благодарим за времето, което Адии ни отдели. Той ще бъде гост на конференцията How to Web в Букурещ/Румъния, в края на ноември, така че ще го видим там. Разберете повече за How to Web 2013.

How to Web 2013 - Let's Grow Together 600x97

Превод: Павел Константинов

Автор: Никола Янев

Никола Янев
Никола Янев е основател на Entrepreneur.bg, Президент на предприемаческата организация Start It Smart и организатор на събитията Sillicon Drinkabout Sofia. Пътува, чете, стартира и дава максимума от себе си. Вярва в доброто, хуманността и своите цели.