Начало / All / 5 причини, поради които не бива да пропускате Pioneers Festival

5 причини, поради които не бива да пропускате Pioneers Festival

На 29 и 30 октомври, Pioneers Festival ще събере добре познати национални и международни предприемачи, венчър-капиталисти, фенове на технологиите, представители на медиите и пионери в най-различни области, за да отпразнува новата епоха на пионерство в столицата на Австрия. С над 2 500 участници, Pioneers Festival не е просто поредната уеб конференция – в допълнение тя се концентрира върху иновативните технологии на бъдещето и важната роля, която играят те. След това прави още една крачка и дава достъп до въпросните технологии, давайки възможност на участниците да ги изпробват от първа ръка.

Startup Academy at Pioneers Festival © heisenbergmedia.com
Startup Academy at Pioneers Festival
© heisenbergmedia.com

Организаторите на фестивала попитаха миналогодишните участници защо Pioneers Festival не бива да се пропуска. Ето каки отговори получиха те:

1. Pioneers Festival не е поредната уеб конференция

Дойдох, за да вдъхновявам другите хора, а самият аз се вдъхнових! Уникални презентации, партита и най-вече хора – просто незабравимо!” – Адам Чайър, създател на приложението Siri на Apple

Тази година Адам Чайър отново ще присъства на сцената на фестивала. Заедно с Вишал Шарма, вицепрезидент на Google Now и вероятно най-голям конкурент на Siri, той ще обсъди какви са били разликите в неговата визия за виртуалния асистент и визията на Apple и как той си представя бъдещето на личните асистенти. Тези двама архитекти на бъдещето никога не са били заедно на една сцена. Определено не бива да се изпуска.

2. Страната на иновативните и вдъхновяващи чудеса

Pioneers Festival е панацеята за един полудял технологичен свят – те придават баланс на силата, а на нас осигуряват храна за размисъл, вдъхновение, което можем да използваме всеки ден в живота и в работата си.” – Дженифър Кайт-Пауъл Хикс, редактор във Forbes

На сцената на Pioneers Festival са събрани някои от изследователите на света с най-напредничаво мислене, за да споделят своите визии за това как предприемачеството и технологичната иновация могат да променят курса на човешката история. Бас Лансдорп – съосновател и главен изпълнителен директор на Mars One, Чарлс Адлър – съосновател на Kickstarter, и Питър Плацър – съосновател и главен изпълнителен директор на Nanosatisfi, са само някои от имената за Pioneers Festival 2013, като темите за дискусия ще варират от демократизирането на космическите изследвания и хардуер в Китай, до възхода на роботиката и виртуалните асистенти.

Всички разговори ще бъдат критични, провокативни и искрени. Теми като силата на индивида, Lean Startup и целта на предприемачеството също са част от програмата.

3. Демонстрации и представяния на продукти на живо

„На Pioneers си изкарах просто страхотно. Аз ходя на купища конференции всяка година, но тази беше едно от най-хубавите ми преживявания досега.” – Ейлет Ноф, създател на Blonde 2.0

Освен панелни дискусии и ключови бележки, представяния на стартъпи и възможности за нетуъркинг, Pioneers Festival реално върши работа и на стартова площадка за технологиите на бъдещето и джаджите, които ще променят живота ни завинаги.

За пример можем да посочим MYO. Главният изпълнителен директор на Thalmic Labs Стивън Лейк и двамата му съоснователи, ще демонстрират на сцената своята невероятно потентна потребителска технология за контрол с жестове за пръв път в Европа. Ако нямате представа какво означава „контрол с жестове”, вижте този трейлър, вече гледан от над три милиона други души по света.

4. Състезанието Startup Challenge на Pioneers Festival служи като отправна точка за глобален успех

„Ние подкрепяме идеите, ориентирани към бъдещето, и проектите, които излизат далеч извън зоната на уеб и мобилните приложения. Това включва например, изкуствения интелект и роботиката.” – Юрген Фуриан, съосновател на Pioneers Festival

Най-първият стартъп, спечелил Startup Challenge през 2011 г. (по-късно известен като прочутата Pioneers Award), е mySugr – приложение за управление на режима на хора с диабет. Днес компанията не само е стартирала успешно в САЩ, но и в борда на съветниците й е авторът на бестселъри от списъка на New York Times и технологичен съветник Тим Ферис. Друг австрийски стартъп, който се стимулира от самото начало, е Runtastic. Това е не само една от най-добре познатите в света компании за спортни приложения, но и се превръща в спортна фирма за хардуерни решения.

Всички стартъпи, участващи в състезание, или вече са оказали значително влияние на живота на хората, или ще го направят в близкото бъдеще. На Pioneers Festival участниците ще имат възможност от първа ръка да видят как нашият живот се променя заради технологиите.

5. Събитието ще се проведе в Имперския дворец “Хофбург”

„Тази гадина за пръв път идвах на Pioneers и бях смаян от качеството на продукцията, красотата на локацията и цялостната атмосфера на събитието.” – Рено Визаж, основател на Eventbrite

Всеки, който е виждал двореца Хофбург, го е гледал с благоговение. Имперският дворец е бил дом на някои от най-могъщите хора не само в австрийската, но и в европейската история. С Pioneers Festival започва нова ера, в която Имперският дворец служи като начална точка. Това съчетание от минало и настояще, история и бъдеще, представлява идеалната сцена за честване на предприемачеството и иновативните технологии.

Ако все още нямате билет за събитието, можете да си вземете такъв от ТУК. С промоционален код „Entrepreneur.bg_PF14″ получавате 20% намаление (кодът е валиден до 15 октомври).

Превод: Павел Константинов
Cover picture credit: Pioneers Festival Closing Ceremony © heisenbergmedia.com
Photo2 credit: Startup Academy at Pioneers Festival © heisenbergmedia.com

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.