Начало / All / Защо да участвате на betapitch Sofia

Защо да участвате на betapitch Sofia

Искахме да напишем статия „5-те най-важни причини да участвате на betapitch”, но измислихме безкрайно много и решихме, че типичният формат на „N-броя причини да…“ няма да ни свърши работа.

Всъщност най-съществената причина, до която стигнахме единодушно, е доста простичка, но основополагаща в предприемаческата философия – ако участвате в betapitch, не губите нищо, но можете само да спечелите. Отсега можем да кажем, че онези, които не кандидатстват до 6 юни, със сигурност няма да спечелят състезанието, така че първата стъпка до победата е попълването на апликационната форма.

Betapitch е състезание за стартиращи компании, които искат да разработват иновативни продукти, водещи до общественозначима промяна. То дава възможност на креативни хора от всички възрасти да представят пред жури от доказани предприемачи своите проекти и да получат обратна връзка от най-добрите в бранша – дотук само ползи.

Betapitch е предизвикателство, което човек отправя преди всичко към себе си. То включва вяра в собствените идеи, надежда, че и други хора ще повярват в тях и готовност за сериозна работа, защото идеи много, но материализирането им в продукт е това, което отличава добрите от лошите. И ако приемем, че при равни други условия, повече работа значи по-големи възможности за успех, то отново потвърждаваме тезата, че от  участие в betapitch само се печели.

Betapitch е трамплинът, който дава възможност на най-добрите български стартъпи да се представят на betapitch globаl, с което да се изстрелят директно на международния пазар. Само по себе си състезанието е и сериозно networking събитие, на което професионалисти и ентусиасти от различни области обменят опит и си помагат взаимно. То привлича инвеститори, готови да финансират добрите идеи и е добра възможност за популяризиране на бизнес проекти.

Не на последно място, betapitch дава пълна свобода по отношение на проектите, които могат да кандидатстват. То е прекрасна възможност да тествате потенциала на идеята си, като я споделите с други като вас, които искат да създават иновации. И докато в бизнеса рискът струва скъпо, при нас няма риск – има само възможности, които чакат да бъдат реализирани.

Затова приканваме всички креативни хора, които имат желание да излязат от рутината на работното ежедневие – кандидатствайте на betapitch vol. 3 и за кратко време ще стигнете доста по-близо до осъществяване на идеята си, отколкото ако не го направите. Нямате какво да губите.

Кандидатствайте със своя стартъп за участие в betapitch Sofia.

 

Вижте историята на българскиs отбор, който спечели първото издание на betapitch Global: StatAce – Българският Startup, който спечели betapitch Global


Автор: Теодора Мирчева

Теодора Мирчева
Теодора е стажант "Комуникации" в betahaus | sofia. Учи Стопанско управление в СУ "Св. Климент Охридски", четвърти курс. Интересува се живо от стартиращи компании, предприемачество и инвестиции с дялово участие. За себе си казва, че е щастлив човек, който се вдъхновява от успехите и ентусиазма на хората около себе си.