Начало / Новини / Събития / „Нека растем заедно“ – How to Web 2013, Букурещ

„Нека растем заедно“ – How to Web 2013, Букурещ

Букурещ, 3 октомври 2013 г. How to Web 2013 се организира около централната идея „Нека растем заедно!“. Този девиз поставя на фокус бъдещото развитие на местните и регионални технологични индустрии. На 20 и 21 ноември над 40 изключителни гостуващи говорители от 4 континента ще дойдат в Букурещ, за да споделят своя опит пред публика, която се очаква да наброява над 800 души. Гостите ще разказват за създаването на успешни технологични продукти и услуги в глобален мащаб.

How to Web 2013 - Let's Grow Together

Нека растем заедно!

How to Web 2013 ще изследва централната идея „Let’s Grow Together!” (Нека растем заедно!), която цели обсъждане развитието на технологичните компании, продукти и услуги с дългосрочна стойност, както и начините за използване на местния контекст като предимство в бизнеса. Участниците ще получат шанс да открият практични приложения на технологии и инструменти за дивелъпъри, както и достъп до презентации за технологиите на бъдещето, които може да повлияят промените на парадигмата или еволюцията на методологиите за дизайн на UX/UI.

Началните раздели на всеки ден от конференцията включват ключови идеи, свързани с иновациите и стратегическите начини за дългосрочно изграждане на технологични компании, които да носят устойчиви ползи както на основателите си, така и на обществото като цяло. Тези теми ще бъдат засегнати от говорители като Томас Хартуинг, главен технически директор и съосновател на King.com – една от най-значимите компании за гейминг в света, която се подготвя за листване на стоковата борса в САЩ и Пол Форд, вицепрезидент и главен изпълнителен директор на SoftLayer – инфраструктурна компания, закупена от IBM срещу 2 милиарда долара, в началото на тази година.

Ади Пиенаар, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Woo Themens – световен лидер в създаването на теми и плъгини за WordPress от Южна Африка и Кей Шимада, директор „Бизнес развитие” в Dentsu от Япония, ще споделят с публиката своя опит във връзка с иновирането и развиването на глобален бизнес от „края на света”.

Тал Сиач, съосновател и главен маркетинг директор на Visual.ly – най-голямата световна общност за инфографики и визуализиране на данни, с център за изследователска и развойна дейност в Клуж, Майкъл Левит, основател на Spigot – стартъп, чийто център за развойна дейност е базиран в Букурещ и Питър Бродски, бивш директор на центъра за изследователска и развойна дейност на SoundCloud в София, ще участват в панелна дискусия за опцията техните компании да използват човешки ресурси в Югоизточна Европа за техническото развитие на своите продукти.

HowToWeb2012_1

Потребителско изживяване и впечатление

Потребителското изживяване и впечатление от даден продукт или услуга са основополагащи за глобалния им успех. Тази тема ще се разисква по време на How to Web от Алекс Хънтър, главен изпълнителен директор на Rushmore и бивш глобален директор за онлайн маркетинг на Virgin Group и Щефан Сакал, главен изпълнителен директор и съосновател на X3 – най-високо оценяваното криейтив студио в Румъния.

От гледна точка на технологиите Филип Кандал, съосновател и главен технически директор на Skobbler и Саймън Стюарт, софтуерен инженер във Facebook и ключов член на екипа, разработващ Selenium, ще говорят за големите данни, ролята на автоматизираното тестване, както и за иновациите на Facebook за Android.

Практични инструменти и технологии за дивелъпъри

Практичните инструменти и технологии за дивелъпъри ще се обсъждат в дискусионен панел с Мартин Дейвис, технологичен евангелист в SendGrid и специалист по API, Джон Уеб, маркетинг директор за стартъпи и дивелъпъри в Rackspace и Майкъл Вавра,  технологичен евангелист в Twillio.

В края на събитието Кристофър Мартин, старши мениджър в Bosch, ще говори за технологиите на бъдещето, като така ще ни даде перспектива за това какво можем да очакваме от дискусиите на технологичната сцена през следващите години.

В рамките на двата дни на втората сцена на конференцията ще се водят разговори за финансиране на стартъпи, с представители на акселератори от световна класа и активни инвестиционни фондове в региона, като: Ситар Тели, управляващ партньор в Connect Ventures, Юре Микуж – RSG Capital, Михай Сфънтеску – 3TS, Джон Брадфорд, управляващ директор на TechStars, Карлос Еспинал,  съдружник в Seedcamp, Дилян Димитров – Eleven Startup Accelerator и Любен Белов – LAUNCHub.

 Презентирайте своя стартъп на How to Web 2013, Букурещ

Превод: Павел Константинов

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.