Начало / Новини / LAUNCHub шортлистна 16 отбора, за Long Weekend #3

LAUNCHub шортлистна 16 отбора, за Long Weekend #3

 LAUNCHub_cover_longweekend#3

Резултатите от последния прозорец за инвестиции на инвестиционния фонд LAUNCHub са налице. След прегледа на 100 апликации, екипът на фонда избра шестнадесет екипа от шест държави. Избраните екипи ще присъстват на LAUNCHub Long Weekend (27-30 Юни), където ще подобрят презентациите на своите стартиращи компании чрез помощта на ментори. По време на финалния ден от “Дългия уикенд”, стартъпите ще презентират пред инвестиционно жури, което ще избере отборите, които ще се присъединят наесен към семейството на фонда.

„На “Дългия уикенд” решихме да пуснем и компании, кандидатстващи за seed инвестиция от 200 000 евро. Очакваме, че това ще вдигне нивото на презентиране на всички отбори. Ще бъде вълнуващ уикенд!“ – коментира Станислав Сираков, партньор в LAUNCHub.

За пореден път екипът на Entrepreneur.bg ще направи за вас Live Blogging от LAUNCHub Long Weekend, като ще се опитаме да разясним обратната връзка и съветите, които менторите дават на отборите.

 

Избраните за LAUNCHub Long Weekend отбори са:

Affovi (София, България) – децентрализирана P2P лайв стрийминг видео платформа за CDN (delivery networks) и разработчици на приложения. Платформата позволява на разработчиците да добавят видео предаване на живо в техните продукти.

Azonmobile (София, България) – мобилна маркетинг платформа, която се фокусира върху кампаниите с QR кодове и платформа за създаване на мобилни уеб страници, даваща възможност на хора, бизнеси и агенции да правят свои мобилни сайтове.

Basketball United (София,България) – първата реалити игра за спортни мениджъри, която позволява на потребителите да ко-ръководят, истински професионален баскетболен отбор.

Chess Arena (София, България) – онлайн платформа за шах, която дава възможност на клубове и федерации да провеждат онлайн турнири. Позволява и на аматьори да играят с гросмайстори.

CoContest (Рим, Италия) – краудсорсинг платформа за интериорен дизайн, където архитекти се конкурират в дизайн-конкурси по изисквания, поставени от крайния потребител.

codebender (Патра, Гърция) – an online development platform for embedded hardware developers, hackers and makers.

edlink (София, България) – софтуерен слой, който интегрира данните за ученици, оценки и учебната програма в училищата. Резултатът е обединен достъп до училища по 12-класната училищна система, за разработчици и подробни анализи на данните за самите училища.

Mageca (Атина, Гърция) – онлайн магазин, предлагащ разновидност от приложения и игри, контролирани с жестове.

Oukwa (София, България) – онлайн уеб магазин за задачи и услуги, който свързва хора без време, но с пари и хора с време, но без пари.

Play For Job (София, България) – геймифицирана платформа за намиране на работа, базирана на симулационните игри, целяща да подобри цялостния процес на наемането и предлагането на работа.

Pubsonic (Белград, Сърбия) – търсене на биомедицински данни и научни инфографики, което позволява на учените и лекарите да намират свързани научни публикации много по-бързо.

Riftforge (София, България) – разположена в облак ролева игра, която предлага на геймърите чудесен геймплей на всяко устройство с модерен браузър.

StatAce (София, България) – уеб-базиран софтуер за анализ на статистически данни, който улеснява сътрудничеството и споделянето на данни, може да се мащабира за big data и да се автоматизира.

Style Jukebox (Тимишоара, Румъния) – междуплатформено, мобилно и десктоп приложение за съхранение на музика и стрийминг решение, което автоматично синхронизира музика и плейлисти. Най-лесният начин да пускате музика онлайн и офлайн.

Ultrasonic Audio Technology (Любляна, Словения) – технология, която се фокусира върху развитието на насочващи говорители и други продукти, базирани на използването на пренасяния по въздуха ултразвук.

Zoogochi (София, България) – смартфон приложение, което позволява на потребителите да осиновяват истински животни, да ги гледат и да общуват с тях онлайн.

 


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.
  • http://radorado.me Радослав Георгиев

    +1 за CodeBender :) !