Начало / All / Седмица в събития – BkVFSofia, MiniSeedcamp, Leancamp и други

Седмица в събития – BkVFSofia, MiniSeedcamp, Leancamp и други

Идната седмица ще бъде изпълнена с интересни събития, които ще сложат София и България в центъра на предприемачеството на Балканите и региона.

Balkan Venture Forum

Започваме с най-мащабното от предстоящите – Balkan Venture Forum, който ще се състои на 21-22 Май в НДК.

Идеята на Balkan Venture Forum е това да бъде едно голямо събитие, организирано от всички участници в стартъп общността на България, за да покажем, че можем да работим заедно спрямо общата цел и да докажем, че България е подходяща среда за възникване на компании от световен мащаб.

Зад инициативата стоят 40 местни, 12 чуждестранни и 6 държавни организации, което само по себе си е впечатляващо.

Организатори на BkVF
Организатори на BkVF

По време на форума, 36 от стартиращите компании в региона ще имат възможност да представят своя бизнес пред публика и инвеститори, в pitching състезание.

Разбира се, от Entrepreneur.bg ще предоставим покриване на събитието на живо, докато нещата се случват! Следете сайта до вторник, за да научите още информация.
Повече за събитието може да бъде намерено във Facebook.

Допълнително: Entrepreneur.bg, съвместно със Sofia Tech Park, връчи 10 безплатни пропуска за Balkan Venture Forum.

Mini Seedcamp

Mini Seedcamp
По време на втория ден на Balkan Venture Forum, ще се състои и едно друго събитие – Mini Seedcamp.
То се организира от най-известния фонд за рисков капитал в Европа – Seedcamp, съвместно с техния локален партньор за България – LAUNCHub.

10 стартиращи компании от България ще имат уникалната възможност да „pitch-нат“ пред инвеститорите от Seedcamp, като след това ще получат наставления и обратна връзка за техния бизнес.
Програмата за Mini Seedcamp може да бъде намерена тук.

Какъв ще бъде резултатът и дали ще има инвестиции в нашите родни стартъпи – от Entrepreneur.bg ще проследим цялата история!

Leancamp

Leancamp Sofia
На 23 Май, един ден след Balkan Venture Forum, във Висшето Училище по Застраховане и Финанси, ще се състои друго интересно събитие, ориентирано около Lean и Agile методологиите – Leancamp.

Следвайки модела на „unconference“, Leancamp е еднодневен форум, където програмата се съставя на място, от хората, които присъстват, според темите, които са им интересни.

Основните заподозряни за Leancamp са известни имена в разработката на клиенти (Customer Development), като Андреас Клингер и Салим Вирани.
От българска страна ще участват хора като Тодор Колев от Obecto и Георги Къдрев от Imagga.

Повече информация, билети и всички участници може да намерите на сайта на Leancamp за София.

Допълнително: Entrepreneur.bg – Интервю с Андреас Клингер

Инвестиционна симулация – Левчето 2

Левчето 2
И като за край, едно по-малко по размер, но не с по-малка амбиция събитие, организирано от AIESEC БългарияИвестиционна Игра Симулация „Левчето 2“.

Ще се състои на 22 Май от 18:00, в Аулата на Софийски Университет и представлява инвестиционна симулация.
Всеки участник получава начален капитал и има ограничено време, за да успее да го увеличи или загуби, използвайки различни финансови инструменти – закупуване на акции от компании, държавни облигации или търговия на валутния пазар. Дали стартъпът, в който са инвестирали ще направи успешно IPO?

Накрая всеки получава стойността на инвестициите си, което е важен факт :)

Със сигурност Левчето 2 ще бъде интересно и една идея по-различно.

Много събития, малко време

Трябва да сме радостни, че толкова много, големи и международни събития идват при нас.
В случая е важно да проследим какъв ефект имат върху екосистемата и стартиращите компании, защото за да успее човек да присъства на всички, той трябва да направи най-ценната инвестиция – своето лично време, през което може да разработва и продава продукта си.

Какъв ще бъде крайният резултат? От Entrepreneur.bg ще сме радостни да проследим случващото се и да анализираме след това.

А до тогава – ще се радваме да чуем вашето мнение. На кое събитие ще присъствате и защо ?


Автор: Радослав Георгиев

Радослав Георгиев
Предприемач, гийк, блогът - http://radorado.me Организатор на хакатони, насочени към образованието - HackFMI - http://hackfmi.com