Начало / All / Събитието Startup Weekend в още един български град – Варна

Събитието Startup Weekend в още един български град – Варна

Startup_Weekend_Varna2

Предприемаческата вълна от София, наистина започва да се разпространява из цяла България. От развитието на предприемаческия клуб Start It Smart в Русе, през дейността на StartUP Фондацията в Благоевград и OpenCoffee в Габрово, чак до Startup Weekend Varna – събитие, на което ще станем свидетели от 31 Май до 2 Юни в морската столица.

Startup Weekend е сред най-популярните и работещи инициативи за стартиране на бизнес. Събития по този формат се провеждат всеки уикенд в различни точки на света от Лос Анджелис до Пекин. От 31 май до 2 Юни, за пръв път във Варна ще се проведе събитието Startup Weekend Varna. Идеята е да се даде възможност на креативни, дейни и амбициозни хора с познания и идеи да намерят съмишленици и екип да започнат свой бизнес.

 
Може да участва всеки, който има идея или професионални познания в ИТ, маркетинг или друга бизнес сфера. Всеки сам си избира проект, по който да участва, както и екип и в рамките на 54 часа стартира реален бизнес. Всичко се осъществява на състезателен принцип, като жури от професионалисти, инвеститори и бизнес ангели оценяват постигнатите резултати. Това събитие предоставя изключителна възможност за създаване на контакти със специалисти от различни сфери.
Формата на мероприятието предполага по-голям интерес от представители на ИТ индустрията, затова и на първо място идеята на организаторите от NewBiz Club Варна, Център за Изобретатели и Предприемачи ЦИП, 158 ООД и OpenCoffee Varna е да се даде шанс на по-малки фирми и лица да покажат своите възможности и капацитет. Като за целта са подсигурени канали за финансиране на най-успешните бизнес проекти.

 
Startup Weekend Варна ще се състои на 31.05 – 02.06.2013г., като интерес за участие са подали студенти и професионалисти от цялата страна и чужбина.
Събитието е отворено за записване на страницата на varna.startupweekend.org , като броя на участниците е лимитиран до 125.
Билети за събитието ще намерите на страницата на събитието varna.startupweekend.org на цена 35 евро и 25 евро за ученици и студенти (промоционален код student).

Средствата събрани от билети се използват като награден фонд за най-добрите проекти.

Startup Weekend Varna във Facebook.

 


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.