Начало / За стартиращи / Нова българска платформа дигитализира висшето образование

Нова българска платформа дигитализира висшето образование

Български специалисти създадоха образователната платформа AthenaUni, която предлага на студентите лесен достъп до необходимите за образованието им академични статии, книги и учебници. Порталът дава неограничен достъп до избрано академично съдържание срещу месечен абонамент, като по този начин цели да повиши нивата на продуктивност на студентите и да им помогне да постигнат по-добри резултати в своето следване. 

 

С постоянно обогатяваща се дигитална библиотека, порталът се стреми да обедини всички академични издатели в една централизирана платформа, предлагайки на студентите богат набор от текстове и други материали в множество научни области. Проектът се отличава с богата функционалност, интуитивен дизайн, създаден специално с цел да подобри концентрацията и ефикасността при четене. Студентите могат да се възползват от многобройните полезни инструменти в платформата, да си водят бележки направо в нея, както и да получават препоръки за учебници по темите, които ги интересуват.

 

“Желанието ни е да улесним процеса на обучение във висшите училища и да помогнем на студентите да спестят ценно време, което днес губят в преписване, копиране и сканиране на материали в библиотеките. В крайна сметка това ще им помогне да се концентрират върху самата наука. Вече получихме много позитивни отзиви за платформата, а увеличаващият се брой потребители показва, че тя наистина е полезна за студентите. В добавка се надяваме чрез AthenaUni да ограничим и нерегламентираното разпространието онлайн на академични материали, подкрепяйки авторите в тази област” – споделя основателят на AthenaUni Лъчезар Динчев.

 

Платформата вече разполага с богата библиотека, включваща над 80 академични материала, разделени в четири секции – филология, психология, философия и история. Създателите й планират в бъдеще да включат и чуждестранни материали в нея, което би добавило допълнителна стойност за българските студенти. Сайтът вече си партнира с Университетското издателство на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Развивайки се, Athenauni.com ще създава партньорства и с други издателства, които биха добавили към библиотеката му още качествени учебни материали.


Автор: Entrepreneur Team