Начало / All / Акула, милиардер, предприемач и собственик на баскетболен отбор – Марк Кюбан (Видео)

Акула, милиардер, предприемач и собственик на баскетболен отбор – Марк Кюбан (Видео)

Марк Кюбан е американски предприемач и милиардер, най-вече известен с участието си като главна „акула“ – инвеститор в ТВ предаването „Shark Tank“ и собственик на NBA Dallas Mavericks.

Марк е отличен пример за дързък предприемач започнал бизнес развитието си още в детските години, като купувал и препродавал пощенски марки и найлонови торбички.

През 1995 г. в екип с бизнес партньор, Марк стартира Audionet (по-късно Broadacts.com) онлайн услуга за излъчване на радио предавания (спорт, мода, политика и т.н.). През 1999 г. Марк продава компанията на Yahoo за 5.7 млрд. долара в акции.

По-късно купува баскетболния отбор NBA Dallas Mavericks с амбициозната цел да изведе отбора като шампион в NBA. Паралелно с това начинание, Кюбан прави редица придобивания и инвестиции, като в крайна сметка събира триада от компании формиращи вертикално интегрирана медийна група, съдържаща телевизионна компания, филмова къща и верига киносалони.

Разберете повече за живота и бизнеса на Марк Кюбан от документалния филм, който ви предлагаме в тази статия.

Споделете тази статия със своите приятели, за да вдъхнови и тях.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.