Начало / All / Историята на Рийд Хастингс и дигиталния филмов гигант Netflix (Видео)

Историята на Рийд Хастингс и дигиталния филмов гигант Netflix (Видео)

Netflix е не дотолкова известна компания в България, но е световен лидер в стрийминга на дигитално съдържание (филми, сериали, програми и т.н.), и в разпространението на това съдържание върху DVD носители. През 2014 година Netflix има над 60 млн. активни абонати по цял свят, което носи на компанията оценка от $29 млрд.

Както повечето предприемачи на това ниво, създателят на Netflix и сегашен изпълнителен директор – Рийд Хастингс, е несломим, устремен и иновативен лидер с мащабна визия за развитие. В допълнение, умението, с което Хастингс наистина изпъква е способността му да осъзнава грешките, които прави като директор на Netflix, да поема пълна отговорност и да се изправя пред справянето с проблема. Умение, което изисква много кураж и самоувереност.

Поради вълнуващата и динамична история на Netflix и вдъхновяващата персона на Рийд Хастингс, в тази статия ви представяме документалния филм за историята на тази компания и живота на нейният създател.

Споделете този филм със своите приятели, за да вдъхнови и тях.

Cover photo credit: Reuters

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.