Начало / All / Edu Pou – Творчески директор, Wieden+Kennedy Amsterdam, за бъдещето на брандинга

Edu Pou – Творчески директор, Wieden+Kennedy Amsterdam, за бъдещето на брандинга

От вече над 4 години Еду е отговорен за рекламната стратегия на компании като Electronic Arts, Nokia, BASF и Wyborowa. Преди да се присъедини към W + K , Еду е част от интерактивния екип на Crispin Porter + Bogusky, обявена за най-добра интерактивна агенция на рекламния фестивал в Кан през 2007 г. Еду е бил творчески директор в DoubleYou Барселона и Мадрид, печелейки награди на най-добрите международни рекламни фестивали, включително няколко One Show молива и на голямата награда на фестивала в Кан през 2004 г.

Няколко въпроса от екипа на Entrepreneur.bg към г-н Поу.

Какво според вас е бъдещето на рекламата? Как ще се развие бранша в следващите години?

Еду – Мисля, че е доста трудно да кажем какво ще се случи в бъдеще, в следващите три или четири години, например.

Нещата се движат много бързо. Нещото, което не се променя е страстта, която хората имат към историите, за това смятам, че те са нещо устойчиво. Това, което според мен не е устойчиво, са компании, които смятат, че само с присъствие във Фейсбук могат да създадат достатъчно добра социална връзка с клиентите си. Това няма да проработи. Защото трябва да “носиш” нещо, което пасва на същността ти, иначе носиш просто костюм. Хората виждат това. Много е важно да бъдеш истински, автентичен и полезен, но и емоционален. “Причината води до заключения, емоцията до действие”. Ние търсим точно действие, за това емоцията трябва да бъде най-важната част от комуникацията с клиентите.

Смятам, че трябва да си истински и да има истинска история зад компанията и да не я променяш според коментарите на няколко човека от Фейсбук страницата.

Изглежда, че компании, които имат точно определена същност, точно определено държание, са тези, които оцеляват в социалните медии.

Значи можем да даден това като съвет за предприемачи, които стартират – да правят компании с история, които стоят зад нещо истинско?

Еду – Аз бих посъветвал предприемачите да имат страст, не да инвестират времето и усилията си в нещо, което има финансов потенциал, но няма душа. Те трябва да знаят, че такова нещо няма да оцелее дълго. Ако ще влагаш толкова много усилия в нещо, по-добре да е нещо, което обичаш и от там ще се получи всичко останало. Както казва Dan Wieden във видеото, което пуснах накрая – “Това, което хората искат да знаят за компанията е – Кои са тези хора?, Защо правят това, което правят?, Кой стой зад компанията?

Ако комуникацията с хората е истинска, те ще желаят да имат нещо общо с компанията.


Автор: Никола Янев

Никола Янев
Никола Янев е основател на Entrepreneur.bg, Президент на предприемаческата организация Start It Smart и организатор на събитията Sillicon Drinkabout Sofia. Пътува, чете, стартира и дава максимума от себе си. Вярва в доброто, хуманността и своите цели.