Начало / All / Радослав Георгиев – Президент на Start It Smart, в интервю за Entrepreneur.bg

Радослав Георгиев – Президент на Start It Smart, в интервю за Entrepreneur.bg

Интервю с президента на най-големия предприемачески клуб в България – Start It Smart

Въпрос – Разкажи ни първо малко за себе си – с какво се занимаваш? Какво си правил до сега? По какво си работил? Каква е ролята ти в Start It Smart?

Отговор – Казвам се Радослав Георгиев. В момента съм студент по Компютърни науки във ФМИ и се занимавам главно с предприемачество и технологии.
Какво съм правил до сега ? – Имам един startup зад гърба си – GameCraft (Който предлага Gamification as a Service).
В момента съм президент на Start It Smart.

 

Въпрос – Какво е Start It Smart и каква е вашата цел?

Отговор –  Start It Smart е клуб по предприемачество и нашата цел е много проста – да сме част от изграждането на Силиконовата долина на Балканите в България (София).
Ако наоколо има събитие, свързано с предприемачество, шансовете там да има член на Start It Smart са големи.

 

Въпрос – По какъв начин можете да помогнете, като организация на един настоящ или бъдещ предприемач?

Отговор – По най-различни.

Ако настоящият/бъдещ предприемач има нужда от мотивация и вдъхновение – може да посети някое от нашите ежемесечни събития (SIStory – Successful Inspirational Story), където каним успял предприемач, да разкаже своята история, да сподели своите успехи и неуспехи и да синтезира важни съвети за бъдещите предприемачи.

Ако настоящият/бъдещ предприемач има нужда от бизнес контакти – може да посети другото ежемесечно събитие (SISiety – Entrepreneurship Society), на което организираме интересни networking игри, като крайната цел е хората да се запознаят с нови и интересни хора и да създадат нужните контакти.

Ако настоящият/бъдещ предприемач има нужда от валидиране на своята бизнес идея – може да участва в маратонното ни състезание 3Challenge, където местата за включване са две – Етап Idea само с концепция или етап Seed, с вече работеща бизнес идея.
Това, което ние предоставяме на участниците са две много важни неща – менторство от успелите бизнес хора от България и региона, както и трибуна за тези идеи пред евентуални клиенти или инвеститори (работим тясно с двата фонда в България – Eleven и LAUNCHub)

 

Въпрос – Кои са събитията и какви са форматите на събитията, които организирате? (Какво представляват? Какво се случва там? Какво целите с тях?)

Отговор – Тук мисля, че отговорих във въпрос номер 3 :)

 

Въпрос –  От какво според теб, се нуждае българското предприемачество?

Отговор – Българското предпиемачество се нуждае от вдъхновение.

Когато хората си повярват, че всъщност могат да направят нещо и да променят средата около себе си – всичко ще потръгне към по-добро.

Българското предприемачество също така има нужда да се отърве от предразсъдъците, че провалът е лошо нещо. Световната история показва, че провалите съпътстват всеки предприемач, който след това е постигнал завидни успехи.

 

Въпрос – Какво според теб е бъдещето на българското предприемачество? (Какво ни очаква? Какви са изгледите за близкото бъдеще?)

Отговор – Бъдещето е да се направи така нарачената „Силиконова Долина“ за Балканите и ние да станем център за всички предприемачи от Източна Европа.

http://www.startitsmart.com/

http://www.3challenge.com/


Автор: Никола Янев

Никола Янев
Никола Янев е основател на Entrepreneur.bg, Президент на предприемаческата организация Start It Smart и организатор на събитията Sillicon Drinkabout Sofia. Пътува, чете, стартира и дава максимума от себе си. Вярва в доброто, хуманността и своите цели.
 • http://artdeiv.com Ивана

  Под „Силиконова долина“ разбира ли се само IT бизнес?

  • http://entrepreneur.bg Nikola Yanev

   Абсолютно Не! Радослав обича да използва този израз, тъй като сферата на неговата дейност извън клуба е свързана с технологиите.
   Визията на клуба е цялостното развитие на предприемачеството в България, било то продажба на круши, джапанки или мобилни приложения. :)

 • Поли

  Ама иновативни круши, джапанки или мобилни приложения, нали?

  • http://entrepreneur.bg Nikola Yanev

   Иновацията е задължителна, иначе няма как да се откроиш от другите продавачи на „круши“. Развитието на иновативното предприемачество е целта.