Начало / Любопитно / JAR Computers предлага в България иновативните „хартиени“ таблети reMarkable

JAR Computers предлага в България иновативните „хартиени“ таблети reMarkable

ReMarcable

Устройствата са базирани на уникална концепция, която създава усещане, близко до писането на хартия, като освен това те могат лесно да конвертират ръкописни бележки в печатен текст, поддържат опция за редакция директно върху PDF, както и синхронизация с облачни услуги

 

Едни от най-тънките и иновативни таблети в света reMarkable вече са в България и могат да бъдат купени от сайта и магазините на официалния вносител JAR Computers. Устройствата са с размер близък до този на повечето таблети (10,3 инча), но са базирани на иновативна концепция, която създава максимално близко усещане до писане на хартия.

Дисплеят е с E Ink технология, която щади очите и е идеален за продължително четене и писане без напрежение. Освен това той е проектиран без подсветки и отблясъци, което го прави удобен за използване при всякакви условия на осветление.

В комбинация с таблета се предлага и писалка, която позволява различни стилове на писане и рисуване. Една от най-любопитните функции на reMarkable, която откроява тези таблети от всички останали, е конвертирането на ръкописни бележки в печатен текст. Това улеснява изключително много дигитализацията и споделянето на записки. Заедно с това е налична и опция за нанасяне на бележки директно върху PDF текстове, възможност за създаване на папки, както и за търсене и синхронизиране в „облака“ чрез интеграция с платформите Google Drive, Dropbox и Microsoft OneDrive. Добавен е и лесен импорт на Microsoft Office файлове и уеб статии.

Основната цел на reMarkable е водене на бележки, но E Ink дисплеят го прави много подходящ и за четене на електронни книги. Устройствата работят със собствена операционна система, оптимизирана за писане и четене. Те поддържат различни файлови формати, включително PDF и ePUB. Едно зареждане на батерията осигурява до две седмици режим на ползване.


Автор: Entrepreneur Team