Начало / За напреднали / Интегрирани решения за Wi-Fi и видеонаблюдение за корпоративни нужди с TP-Link Omada SDN и VIGI

Интегрирани решения за Wi-Fi и видеонаблюдение за корпоративни нужди с TP-Link Omada SDN и VIGI

TP-Link-Omada-SDN-i-VIGI-2

В средата на ерата на цифровизацията, когато стартирате бизнес, има много неща, които трябва да вземете под внимание и сега, повече от всякога, е особено важно да мислите за аспекти като мрежова свързаност, сигурност или просто цялостна производителност.

За да отговори на тези нужди, TP-Link предлага широк набор от бизнес-ориентирани решения и оборудване чрез гамите Omada SDN и VIGI, които поддържат бизнеса навсякъде. По този начин можете да имате ефективна и успешна дейност, със силни, стабилни и сигурни Wi-Fi и кабелни връзки, заедно с професионални Wi-Fi камери за наблюдение за по-безопасен бизнес.

За индустрии като хотелиерство и ресторантьорство, образование, търговия на дребно, офиси или просто по-малки бизнеси като кафенета, гамите TP-Link Omada SDN и VIGI предлагат разнообразие от предимства, които ще помогнат на бизнеса да расте.

В зависимост от нуждите на връзката има няколко конфигурации (сценарии на използване), за които са подходящи гамите TP-Link Omada SDN и VIGI.

TP-Link Omada SDN – По-интелигентното облачно решение за бизнес мрежи 

За Omada SDN важен фактор при избора на идеалното решение е броят на свързаните устройства. В този контекст TP-Link предлага множество персонализирани конфигурации. Те се отнасят за мрежи с до 100 устройства Omada, които могат да обслужват стотици терминали, както и решения за мрежи със средна сложност с до 500 устройства Omada, които могат да обслужват хиляди терминали.

Други две много гъвкави опции на Omada, които поддържат мрежи с висока плътност на елементи и терминали са Omada SDN софтуерен контролер и Omada SDN облачен контролер (CBC). Софтуерният контролер Omada SDN може да обслужва до 10 000 Omada точки за достъп, а неограничен брой Omada устройства могат да бъдат обслужвани, когато използвате Omada SDN облачен контролер.

В центъра на гамата TP-Link Omada SDN и централната част, която прави така, че всичко да работи гладко е платформата Omada Software Defined Networking (SDN) с облачен достъп. Има три ключови технологии, които отличават Omada SDN, превръщайки я в идеалния избор за всеки сценарий на използване:

  • Алгоритми, управлявани от изкуствен интелект (AI). Те осигуряват най-добрата в конкретния клас безжична производителност, чрез автоматично регулиране на настройките на канала за предаване, както и нивата на натоварване на точката за достъп (AP) в същата мрежа. Алгоритмите анализират потенциални мрежови проблеми, предупреждават потребителите за тях и предоставят подходящи персонализирани решения. Вече няма нужда да се притеснявате за смущения на Wi-Fi сигнала от различни точки за достъп и можете ефективно да предотвратите мрежови проблеми.
  • Zero-Touch внедряване– когато потребителите са готови да закупят решението Omada SDN, те няма да имат нужда от скъп екип за конфигуриране на мрежата. Благодарение на взаимодействието със специалистите на TP-Link дори преди партньорите действително да получат продуктите, внедряването Zero-Touch* предлага възможност за дистанционно конфигуриране на сложни мрежи. По този начин те отговарят перфектно на нуждите на потребителите и мрежовите очаквания, независимо от спецификата на всеки клиент.
  • Подобрена Wi-Fi надеждност в среда с висока плътност– оборудвани със специални антени, разширени функции като автоматичен избор на канал и регулиране на силата на сигнала, точките за достъп Omada Wi-Fi 5 и Omada Wi-Fi 6 гарантират, че всяко устройство се възползва от стабилна връзка дори в много сложна среда.

Платформата Omada SDN интегрира цялото мрежово оборудване, от което се нуждае вашият бизнес – точки за достъп, комутатори и шлюзове, като предлага 100% облачно управление. Едно от основните предимства е, че Omada SND създава много мащабируема мрежа, управлявана от един интерфейс, където могат да се използват, както безжични, така и кабелни връзки в зависимост от нуждите на бизнеса. Например, вашият бизнес може да разполага с локален хардуерен Omada SDN контролер, без да се нуждае от компютър или сървър, базиран на облака Omada SDN контролер за дистанционно управление и софтуерен Omada SDN контролер на място, без никакви хардуерни разходи.

За да се повиши ефективността на администрирането и да се увеличи сигурността, няколко потребители могат да получат статут на администратор. Управлението от няколко лица, многостепенните разрешения и възможността за добавяне на множество администратори (ако е необходимо) осигуряват по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за поддръжка на мрежата и операции.

С помощта на гамата от продукти на Omada вашият бизнес може да процъфтява, като се възползва от висока ефективност с ниска поддръжка, по-добра сигурност и ако е необходимо – опцията винаги да се разраства. Можете лесно да наблюдавате мрежата си, да имате постоянни отчети и да се наслаждавате на най-добрите технологии, управлявани от AI за повишена производителност. Разбира се, за фирми, които често имат голям обем трафик в своята мрежа, гамата Omada SDN предлага стабилни връзки дори на пренаселени места. Това е възможно благодарение на корпоративните чипсети, специални антени, разширени RF функции или автоматичен избор на канал и настройка на мощността.

Способността да предлагаме удобни връзки има значително влияние върху цялостната удовлетвореност и оценки на клиентите. Сега TP-Link Omada SDN позволява на хотелите да изграждат надеждни, рентабилни Wi-Fi мрежи, които стимулират напредъка и създават комфорт за гостите. Как точно работи това?

С широката гама от налични продукти хотелът може да се възползва от пълно Wi-Fi покритие за всички вътрешни и външни места и сценарии плюс безпроблемен роуминг за непрекъснат стрийминг. Всеки клиент може да се наслаждава на непрекъснат стрийминг, докато се движи из помещението.

За клиентите, които се нуждаят от стабилна кабелна връзка, са налични 2.5G или 1G Ethernet портове. В случай, че хотелът предлага заседателни зали или просто има зона с висока плътност като ресторант, решението Omada SDN предлага Wi-Fi 6 и Wi-Fi 5 решения и продукти, които осигуряват производителност от най-високо ниво в тези зони с висока плътност. Още по-важен е фактът, че всичко това може да се управлява по много прост и лесен начин, само чрез един лесен за използване интерфейс. Той също така предлага дистанционно и бързо отстраняване на неизправности, когато могат да възникнат определени мрежови повреди.

Що се отнася до търговията на дребно, въпреки че нуждите може да са сходни, има разлики. С нарастващата зависимост от смартфоните за ежедневни дейности, Wi-Fi има силата да играе важна роля в пазаруването. Това се дължи най-вече на факта, че когато търговец на дребно предлага безплатен Wi-Fi, това стимулира клиентите да удължат посещението си. От друга страна, това води до по-добър шанс да проучат, открият и евентуално да направят покупка.

Ето защо решението TP-Link Omada SDN дава възможност на собствениците на магазини да създадат завладяващо изживяване за всеки клиент, като предлага внедряване на Wi-Fi с висока плътност. Това гарантира производителност от най-високо ниво и безпроблемен роуминг, когато клиентите се движат из помещението. Лесното инсталиране и внедряване предлага пълно безжично покритие, както на закрито, така и на открито, включително кабелни връзки, ако е необходимо. Мрежата може лесно да се наблюдава и управлява от едно място в облака.

Точно както в предишния пример, мрежата може да бъде наблюдавана и менажирана от единно място в облачното пространство.

Разгледайте оборудването на TP-Link Omada тук: https://www.tp-link.com/bg/business-networking/all-omada/

TP-Link VIGI – Сигурност в най-добра форма, за всеки тип бизнес

Тъй като говорим за начини за подобряване на бизнеса, дигиталната сигурност не е единственият важен тип сигурност. Това е мястото, където TP-Link VIGI влиза в игра. TP-Link VIGI е посветен на осигуряването на безопасността на вашия бизнес с надеждни продукти и професионални решения. TP-Link създаде VIGI, за да развие своя бизнес на пазара за видеонаблюдение и се основава на богатия опит на компанията в местните пазари за наблюдение и глобалните мрежи.

Името на VIGI идва от “Vigilance” („Бдителност“), което означава постоянна осведоменост и бдителност, необходими за осигуряване на помещения. Името демонстрира ангажимента на TP-Link за осигуряване на непрекъснато, структурирано бдително наблюдение с професионален и надежден подход за сигурност.

За да защити вашите интереси и да запази бизнеса ви в безопасност, като служители, собственост или данни, VIGI е проектирал, тествал и изградил всеки продукт, за да предложи надеждност за всяка ситуация в този случай. Освен това, като използва авангардна технология, той ви дава възможност да имате по-добър контрол върху вашия бизнес, предлагайки по-голяма гъвкавост и лесна употреба.

Продуктовата гама на VIGI предлага широко и пълно разнообразие от продукти, които могат да помогнат на вашия бизнес да остане в безопасност, независимо от нуждите. Широка гама от мрежови камери както за вътрешни, така и за външни сценарии, могат да бъдат сдвоени с VIGI мрежов видеорекордер или можете да се възползвате от VIGI NVR Kit и пълния софтуер за управление на VIGI.

Гамата TP-Link VIGI предлага много предимства за защита на бизнеса:

  • Всеобхватни AI функции за сигурност 24/7: Подкрепени от AI чипове и алгоритми за дълбоко обучение, захранваните с изкуствен интелект камери активно анализират кадри на живо, за да идентифицират необичайни събития. След това доставят незабавни известия до мобилните устройства на потребителите. Захранвана с изкуствен интелект камера интегрира интелигентно наблюдение, точни аларми, бързо търсене на цели и други, което прави вашето видео наблюдение лесно!
  • Технология за нощно виждане VIGI ColorPro Night vision: Водещата в индустрията технология за нощно виждане ColorPro Night vision на VIGI позволява на нейните камери да „пробиват“ нощта и да виждат всичко с фини детайли, дори при екстремни условия на слаба светлина.
  • Всеобхватни платформи за управление: Системата за управление на VIGI е разделена главно на „режим на самостоятелно управление“ и „режим на централизирано управление на VMS“. Самостоятелният режим се свързва директно с устройствата за управление. Централизираната система за управление на VMS се състои от сървър и приложение. Устройствата са свързани към сървъра по единен начин, а потребителите управляват VMS системата чрез приложения.

Разгледайте оборудването на TP-Link VIGI тук: https://www.tp-link.com/bg/search/?q=VIGI&t=product&p=1


Автор: Entrepreneur Team