Начало / Новини / Секторът на реновираните мобилни телефони задава актуалните тенденции за онлайн пазаруване

Секторът на реновираните мобилни телефони задава актуалните тенденции за онлайн пазаруване

343306756_200595762856488_2684941247476775189_n

Данни на Flip.bg за потребителското поведение показват защо ремаркетираните устройства набират популярност

През 2022 г., след пандемията, глобалната икономика се изправи пред нестабилност, несигурност, сложност и неяснота – ударната дигитализация забави темпото си и започнаха да се оформят нови потребителски трендове. Сред секторите, набиращи ускорение, е този на ремаркетираната електроника и това не е случайно.

Flip.bg – технологичният стартъп, целящ да превърне интернет в приятелско място за продавачите и по-безопасно за купувачите на мобилни телефони, и бързо утвърждаващ се като доверен партньор в онлайн пазаруването – споделя, че през първите 4 месеца на 2023 г. продавачите на сайта са се удвоили спрямо последните 4 месеца на 2022 г. „Ние предлагаме сигурно и удобно клиентско изживяване, с редица предимства, включително 24-месечна гаранция, до 40% отстъпка от пазарните цени на нови устройства и различни опции за плащане, като по този начин отговаряме на най-новите потребителски тенденции за екологичен избор с отлично съотношение цена-качество. Българите все повече се доверяват на решението на Flip и избират тази лесна, удобна и надеждна опция за продажба на своите телефони“, казва Вера Петрова, управител на Flip.bg.

От старта си в България през юни миналата година Flip.bg е изплатил над 2,2 милиона евро на български клиенти, като 80% от потребителите на сайта споделят, че са имали положителен опит при продажбата на устройствата си, показват вътрешни данни на компанията и специално потребителско проучване.*

Други изводи от проучването са, че българският потребител оценява най-много в изживяването при продажба на Flip това, че то е бързо и лесно, спестяващо време, пари и грижи. Редица функционални решения и добавената стойност правят Flip предпочитана опция за продажба на телефон онлайн, избрана от 70% от техните български клиенти. Отговаряйки на въпроса как да удължим живота на използваните телефони, Flip предоставя удобен и ефективен вариант на потребителите да продават своите устройства и на купувачите да избират от голямо разнообразие от качествени продукти на достъпни цени. В същото време това е начин да бъдем екологично осъзнати, да се преодолеят проблемите с веригите за доставки и предизвикателствата на нарастващата инфлация. iPhone 11 и iPhone 7 са най-продаваните устройства от българските потребители на Flip, втори на подобни нива са iPhone SE 2020 и iPhone XS, а трети е моделът iPhone 12. От андроид устройствата най-продаван е Samsung Galaxy S22 Ultra.

„В България основната причина хората да пазят старите си устройства е, че „ги държат като резервни“ (57%), както показва нашето проучване. Сега, с удобната за потребителя опция, която предлагаме, все повече и повече хора избират да ги продадат и да купят ремаркетиран телефон, без компромис с качеството и със същото изживяване, както при новите модели“, казва Вера Петрова, управител на Flip.bg. Точно преди сезона на летните почивки всеки, който има блокирани пари в чекмеджето си под формата на старо устройство, вече може свободно да използва премиум услугите на Flip, като по този начин менажира активите си по най-добрия начин, предлаган от дигиталната ера.

Различни опции за плащане, включително наложен платеж, с карта или разсрочено на до 48 равни месечни вноски, цени до 40% по-ниски от пазарните на чисто нови устройства, 24 месеца гаранция и строг технически процес на проверка на хардуер и софтуер, ремонт и почистване – всичко това отговаря на най-новите потребителски тенденции и демонстрира иновативен подход към кръговата икономика, гарантирайки, че Flip България е в отлична позиция да се превърне в топ доставчик на ремаркетирани мобилни телефони в страната.

* Потребителското проучване е проведено в платформата Hotjar на уебсайта Flip.bg между 5 и 26 януари 2023 г., като за данните са използвани качествени интервюта сред 159 клиенти. Цитираните вътрешни данни на компанията са за периода 2.06.2022 – 30.04.2023.


Автор: Entrepreneur Team