Начало / Любопитно / Недвижими имоти – кои са най-добрите места в България за инвестиция

Недвижими имоти – кои са най-добрите места в България за инвестиция

money

Нашата страна от край време се радва на репутацията на добро място за покупка на недвижими имоти. Местният пазар се отличава с рядко по рода си съчетание между качество и добри цени на жилищата (посетете Oikia.com).

Кои са най-добрите места за инвестиране в недвижими имоти в нашата страна

Пазарът на недвижими имоти в България е доста динамичен, но като цяло няколко града запазват първенството през годините.

София

София е главен център за бизнеса и политическите дейности в страната, а нейният пазар на имоти процъфтява.

Той претърпя значителен растеж през последните години, което е резултат най-вече от присъединяването на страната към Европейския съюз.

Цените на имотите в София са сравнително ниски на фона на всички други европейски столици и инвеститорите могат да очакват висока възвръщаемост на инвестицията си през годините

Подобрява се и инфраструктурата на града, което ще повиши привлекателността му както за инвеститори, така и за наематели.

Най-привлекателните квартали са съответно “Иван Вазов”, “Лозенец”, “Оборище”, “Изток”, “Стрелбище”, както и централните райони.

Варна

Варна е друго популярно място за инвестиции в недвижими имоти в България. Разположен на брега на Черно море, градът има отличен климат, което го прави популярна туристическа дестинация.

Варна има процъфтяваща икономика и добре развита инфраструктура, което я прави идеална локация за тези, които търсят инвестиция за покупка и отдаване под наем.

Най-добрите квартали във Варна са съответно “Гръцката махала”, “Център”, “Червен площад”, “Чайка”, както и районите около Икономически и Медицински университет.

Пловдив

Пловдив, вторият по големина град в България и третият най-атрактивен пазар за недвижими имоти.

Той е отлична възможност за инвестиция в сектора. Известен е с богатата си история и културно наследство, което привлича туристи от цял свят.

Пазарът на недвижими имоти в града е стабилен и предлага отлични възможности за инвестиции както за местни, така и за чуждестранни инвеститори.

Със своите достъпни цени, инвеститорите могат да очакват висока възвръщаемост на своите инвестиции. Най-добрите квартали са съответно “Смирненски”, “Западен” и Център.

Банско

Банско, разположен в полите на Пирин планина, е популярен ски курорт и чудесна възможност за инвеститори, търсещи пазарна ниша.

Градът е известен със своите ски съоръжения от световна класа и предлага възможности за целогодишен туризъм.

Цените на имотите в Банско са изключително ниски (всъщност, едни от най-ниските в Европа) и инвеститорите могат да очакват висока възвръщаемост на инвестицията си поради нарастващото търсене на ваканционни имоти под наем.

Недостатък са малко по-високите такси за поддръжка на повечето жилища в града, тъй като се намират в затворени комплекси.


Автор: Entrepreneur Team