Начало / За стартиращи / Конкурс за стартъпи изпраща български компании на световен финал в Америка

Конкурс за стартъпи изпраща български компании на световен финал в Америка

Startup World Cup Bulgaria 2022

От 12 януари е активна формата за кандидатстване за Startup World Cup 2023 

 

Според различни класации относно стартъп климата в България, страната ни е на челни позиции на Балканския полуостров и тенденциите за 2023 година продължават да бъдат оптимистични. Интересът към стартиращи компании нараства, а с него нарастват и възможностите пред тях.

Днес, на 12 януари формата за кандидатстване в конкурса Startup World Cup Bulgaria за 2023 беше официално отворена за трети пореден път и всяка стартъп компания може да кандидатства абсолютно безплатно. Освен възможността за популяризиране, излъченият победител от националните квалификации ще спечели и правото да представи страната ни на световния финал в Америка. Там ще премери сили с повече от 60 отличени стартъп компании от целия свят и ще се състезава за голямата награда от 1 млн. долара.

Второто издание на националния конкурс беше организирано в партньорство с Българската Банка за Развитие, а на световния финал страната ни беше представена от стартъп компаниите Daye и Оffice RnD, които са отличените стартъпи респективно за 2022 година и 2021 година. Като победители в националните квалификации двете компании спечелиха своите самолетни билети до Америка, любезно предоставени от официален партньор на събитието.

Освен шанса да спечелят голямата награда, двете стартиращи компании получиха възможността да представят себе си и своите идеи пред широката публика. “Имахме възможност да се презентираме за 2 минути на полуфинал и за 1 минута на финалния етап. Запознахме се с много компании със страхотни мисии и продукти и обменихме опит с техните екипи. Щастливи сме, че от септемвриo насам, Daye привлече инвестиция от 11.5 млн. долара.”, сподели Калина Михайлова, Product Development Manager в Daye.

“Финалът в Сан Франциско беше страхотно изживяване. Като цяло, Startup World Cup Bulgaria беше много полезно да се позиционираме още по-добре на българския пазар като един от най-успешните стартъпи и да заявим себе с като много сериозен работодател.” отбеляза Миро Мирославов от OfficeRnD.

Startup World Cup Bulgaria се организира от Internet Media Group, със съдействието на Европейската асоциация на дигиталните експерти (EURODEA) и Pegasus Tech Ventures, организатор на световните финали на Startup World Cup. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 9 юни в София, а апликациите за кандидатстване ще останат отворени до 20 май.


Автор: Entrepreneur Team