Начало / Новини / Фондът за рисков капитал Иновейшън Кепитъл търси предприемачи и компании, които променят начина на живот и работа в пост-пандемичния свят

Фондът за рисков капитал Иновейшън Кепитъл търси предприемачи и компании, които променят начина на живот и работа в пост-пандемичния свят

Closeup of business people standing

Новото издание на акселераторската програма XLRadar осигурява финансиране в размер на EUR 40 000

Една от новостите на акселераторската програма е, че тя се фокусира върху четири вертикали, които включват: електронна търговия, образование, здравеопазване и развлекателната индустрия.

Innovation Capital търси екипи и компании с визия и иновативни бизнес модели, които оптимизират процеси, залагат на различни автоматизации и дигитализация и решават проблемите, с които всеки от нас се сблъсква в тази нова реалност.
За да подпомогнат развитието на екипите и техните идеи, екипът на фонда е привлякъл и изключителна селекция от ментори в лицето на опитни предприемачи, които са създали успешни бизнеси в различните вертикали.

XLRadar е интензивна едномесечна програма, която тества способността на предприемачите да постигнат конкретни цели, да валидират своите бизнес модели и да получат първоначалнa обратна връзка с пазара.

Докато XLRadar предлага парична награда от 25 000 евро, това далеч не е единствената полза, която стартиращите компании ще получат от програмата – те ще могат да се възползват и от услуги на стойност 15 000 евро, включително разработване на софтуер, технологична инфраструктура, достъп до чужди пазари, правни услуги, дигитален маркетинг, PR и др. В допълнение, по време на 8-месечния пост акселерационен период най-добре представящите се компании могат да получат допълнително финансиране в размер на 25 000 евро както и подкрепа при набирането на по-големи рундове.

В миналогодишното издание на програмата бяха финансирани следните компании: Tokwise, Worddio, Easy Doc, TrenerGo, Swayde, Green Charger.

Продължавайки миналогодишния си подход, Innovation Capital ще посети и 6 града извън София, където екипът на фонда ще се срещне с компании от местните екосистеми.

Повече информация за информационните дни може а намерите на следващите редове.
Информационни дни:
София: 17 май
Пловдив: 18 май
Благоевград: 18 май
Русе: 19 май – в офиса на Стартъп Фектъри
Варна:  20 май
Велико Търново: 21 май
Бургас: 28 май

Краен срок за кандидатстване: 30 май
Акселераторска програма: 31 май – 18 юни (провежда се онлайн)
Инвеститорски ден – Pitch at the Beach: 19 юни
Място: Beach Hub, Каваци

Кой може да кандидатства?
Всяка компания (или екип), без реализирани приходи от бизнес модела,
с който се кандидатства. Нужда от сформиран екип, който е проучвал и
работил над проекта поне 3 месеца.
Идеите трябва да попадат в обхвата на вертикалите или бизнес моделът да засяга целева група в една или повече вертикали.

Кандидатствайте на следната апликационна форма.


Автор: Entrepreneur Team