Начало / Новини / С тези снимки ще ги спечелиш

С тези снимки ще ги спечелиш

Capture

Имате нов бизнес и искате вашите клиенти и партньори бързо да научат за новия бранд? Решили сте да разширите своята сфера на дейност и искате колкото се може по-бързо всички да узнаят за това? Или пък портфолиото ви има нужда от страхотни илюстрации, които да представят мащабите на вашия опит? 

 

В наши дни маркетингът се развива и технологиите са напреднали до такава степен, че потребителите очакват все по-качествено и по-качествено съдържание. Понякога изглежда като непосилна задача да бъдем винаги на гребена на вълната, но не се безпокойте. Професионалните фотографии са тук, за да ви помогнат да се справите с това предизвикателство.

 

Има толкова много начини, по които да представим своя каталог, презентация, модна линия и т.н. Във фотографското изкуство има множество техники, с които можем да акцентираме върху предимствата на продукта и да се абстрахираме от несъвършенствата в него, както и да демонстрираме неговата функционалност. Така ще убедите потребителите и бизнес партньорите си, че трябва да ви се доверят.

 

Покажете всичко с 360-градусови снимки

360-градусовите продуктови фотографии показват стоката от всички страни. Те са подходящи за каталози на часовници, скъпоценности и бижута, храни и много други. 360-градусовите кадри могат да се направят и под формата на видео. Получава се чрез снимане на серия от снимки, които чрез използването на софтуер се превръщат в интерактивно изображение, което може да бъде разглеждано от всички страни с помощта на компютърна мишка. 

 

За целта фотографите използват спинър. Това е нещо като поднос или масичка, която се върти около оста си и позволява на обектива да обходи цялата странична повърхност на даден предмет. Естествено, съвременните 360-градусови фотографии също се обработват със съответния софтуер, но техниката е много стара и датира още от края на 19 век.

Capture

Съберете погледите им с 3D снимки

Това е един от най-горещите хитове и дори вече мобилните телефони имат такава любителска функция. Когато обаче искаме професионални продуктови снимки, трябва да се постараем малко по-сериозно. Този тип фотографии се правят, като използваме специална палатка. Обикновено тя е осветена равномерно с LED лампи, като по този начин дава възможност да заснемем продукта в истинския му и цялостен блясък. 

 

Палатката разпръсква лъчите така, че да се предотврати образуването на неприятно изглеждащи сенчести петна, които се получават при обикновено снимане. Триизмерната фотография изисква едновременното използване на два синхронизирани фотоапарата. Фотографът прави две снимки в един и същ момент, като натиска копчето само на едно от устройствата. След това кадърът се обработва в съответствие с концепцията и желанията на търговеца. 

 

За продуктова фотография снимките се правят в точно един и същи миг, за да може после да се представи изображението в такъв вид, че потребителят да може с мишката да навигира гледната си точка. Възможно е да се стремим и към по-арт ефект, като настроим камерите да снимат с известно разминаване помежду си.

Capture

За да направим добри продуктови снимки, се нуждаем от голяма подготовка. Тя се изразява не само в проследяване и организация на технологичния процес. 

Самите продуктите трябва да преминат през подготовка и обработка като полиране, козметично подобряване на външния вид и дори замяна на някои елементи, които в снимката няма да изглеждат добре. Това в голяма степен се отнася за снимките на различни хранителни продукти, които на живо могат да изглеждат адски апетитни, но на самата фотография да не стоят особено добре.

 

Разбира се, огромна роля в това отношение играят осветлението и фонът. След самото заснемане снимките ще се нуждаят от известна редакция и ретуширане.

 

Фото Про“ е насреща, когато имате нужда от свеж снимков материал за вашия каталог, уеб сайт, портфолио. Вашата концепция ще бъде основата, на базата на която професионалните фотографи ще ви дадат съвет за изпълнение на идеите ви.

Capture


Автор: Entrepreneur Team