Начало / All / Новите 11 суперзвезди в акселератора Eleven

Новите 11 суперзвезди в акселератора Eleven

Новите 11 стартъпа в акселератора Eleven

Следпразнично Eleven Accelerator обяви новите стартъпи, които получават инвестиция и влизат в програма на акселератора.

Интересното в случая, е че този път стартъпите, които получават инвестиция в размер на 25,000 евро са само шест, останалите пет стартъпа влизат като част от обявената в началото на тази календарна година програма на Eleven – Eleven 100Тя е насочена към по-развити компании, които кандидатстват директно за инвестиционен билет от 100,000 евро.

Ето ги и новите компании в портфолиото на фонда:

Adormo [Eleven 100 (Италия)] е онлайн услуга за управление на интернет профили на ваканционни имоти. Услугата се грижи за поддръжка на съдържанието както и управлението на резервациите между различни уебсайтове представящи имоти под наем като апартаменти, вили, къщи за гости и пр. Целевият пазар са собствениците на един или повече ваканционни имоти, които желаят да максимизират своите приходи без да се ангажират с онлайн маркетинг.

Angie.co [Eleven 100 (Русия)] е интернет платформа свързваща бизнес ангели и стартъп компании от цял свят. Екипът използва предишния си стартъп опит за да създаде подобрена услуга спрямо съществуващите такива на пазара. Платформата използва анализ на „големи данни“ за да предлага интелигентно свързване между малки и големи инвеститори и стартъп компании търсещи финансиране, а също така се стреми да унифицира инвестиционния процес.

Box garden (България) е устройство за автоматизирано отглеждане на свежи зеленчуци и билки в домашни условия. Продуктът използва принципа на т.нар. аеропоника съчетан с прилагането на специално LED осветление и микроклимат. Целеви пазар за продукта са домашни потребители живеещи в градска среда, които биха желали сами да отглеждат зеленчуци и подправки целогодишно.

Content 360 (Сърбия) представлява онлайн услуга за анализ и рейтинг на уеб статии и публикации. Услугата е насочена към медии и издатели публикуващи текстово съдържание в интернет, както и към компании прилагащи маркетинг посредством такова съдържание. Инструментът прави оценка на представянето на отделни статии и техните автори сред интернет аудиторията на база брой прочитания, споделяния в социалните медии и пр.

Enhancv (България) предлага онлайн услуга за създаване на персонализирани автобиографии съобразно профила на кандидата и конкретната желана работна позиция. Проектът е в помощ на младежи от различни професионални сфери, които правят първите стъпки в своята кариера. Интелигентната автоматизирана услуга помага на младежите да създадат автобиография, която да ги представи в най-добрата светлина пред потенциалните работодатели.

Extranatural (България) е компания за производство на висококачествени дъски за сноуборд чрез използването на екологична технология и рециклируеми материали. Продуктът бива природосъобразен без да прави компромис със спортните качества на сноуборда. Целевият пазар са сноубордисти, които обичат спорта и същевременно се стремят да пазят природата.

Kratos Technology [Eleven 100 (България/Франция)] предлага гъвкава софтуерна платформа за електронно правителство, която отговаря на нуждите на местните администрации. Интернет платформата дава възможност на общините да предлагат набор от електронни услуги на своите клиенти, без да трябва да заплащат за скъпа разработка или инфраструктура. На този етап целевият пазар са местни администрации във Франция, Германия и Великобритания.

Qlibri (България) е интернет платформа за управление на съдържание, която позволява лесно създаване на мобилни приложения и уебсайтове. Целевият пазар са малки и средни компании и хора със свободна професия, които искат да поддържат свое мобилно присъствие за да достигнат и комуникират със повече свои клиенти.

Race Cloud [Eleven 100 (България)] е цялостна система за запис и анализ на данни в услуга на мотоспорта. Интегрираното решение включва хардуерен и софтуерен компонент, като посредством безжична комуникация позволява в реално време да се анализират данни от сензори и датчици в състезателния автомобил. Продуктът е насочен към картинг състезатели от целия свят, които желаят да анализират и подобряват своите постижения.

Stigni.bg (България) стартира като проект за онлайн продажба на междуградски и международни автобусни билети. Сега амбициозният екип запретва ръкави за Европейския пазар. Благодарение на познанията си за бранша, екипът се стреми да създаде нова услуга, с която засега само авиотранспортът може да се похвали, а именно централизирано място за проверка на автобусните разписания и закупуване на билети.

Strawberry Energy [Eleven 100 (Сърбия)] разработва устройство даващо възможност на минувачи безплатно да заредят своя мобилен телефон съчетано с наличието на допълнителни услуги като безжичен интернет и достъп до специални промоции от търговци. Посредством своеобразно ягодово дърво ползващо слънчева енергия, се привлича вниманието на потребителите на дадена локация, като инсталацията се явява и нов канал за маркетинг комуникация от страна на рекламодатели и спонсори.

Повече за Eleven Accelerator Venture Fund:

Eleven за стартъпите, които имат най-голям шанс за инвестиция

 

Три вълнуващи месеца очакват новите екипи в акселератора Eleven. Пожелаваме им успех!


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.