Начало / All / Start It Smart стартира първия Преакселератор в Югоизточна Европа

Start It Smart стартира първия Преакселератор в Югоизточна Европа

Start It Smart - Pre-accelerator

Усещаме, че в кухнята на Start It Smart отдавна се готви нещо интересно. След ребрандирането си през септември и по-силното си фокусиране върху някои проекти, днес организацията отваря апликационен прозорец за най-новия си проект – Start It Smart | Pre-Accelerator.

Какво е Start It Smart | Pre-Accelerator?

Организацията Start It Smart описва Преакселераторската си програма по следния начин:

Start It Smart | Pre-Accelerator е интензивна 10-седмична програма, предоставяща всички необходими знания, умения и ресурси, чрез които вашият startup ще се подготви за следващата стъпка – влизане в акселератор, намиране на инвеститор или директно излизане на пазара.

Като цяло преакселераторите са насочени към т. нар. „first time entrepreneurs“ или стартиращи предприемачи/хора с идеи за иновативен бизнес. Освен идеи, тези хора имат и голяма мотивация и инициативност. Това, което нямат, обаче, са опит и знания в сферата на предприемачеството. Тук се намесват преакселераторите, които под формата на интензивна програма предоставят обучения, знания, възможност за среща с ментори и други полезни инструменти с цел предприемачите да създадат своите компании по-качествено и по-бързо. Целта на преакселераторските програми е да подготви стартъпите за успешно набиране на първоначални инвестиции (акселератор или бизнес ангел) или директно излизане на пазара.

Какво предоставя Преакселераторската програма на Start It Smart?

Програмата е отворена за екипи с иновативна бизнес идея. Това, което стартъпите получават в програмата е:

  • Безплатно работно място;
  • Обучителна програма, обхващаща всички направления при стартирането на бизнес;
  • Качествена менторска програма;
  • Връзка с акселератори и инвеститори;
  • Безплатни услуги и много други;

Защо да кандидатствам?

Преакселераторската програма е добър начин да реализирате своята идея за иновативен бизнес. Вие влизате в програмата, получавате необходимите знания и същевременно ги прилагате в стартъпа си. Правите редица итерации на своя продукт/услуга, разговаряте с ментори, правите грешки, поправяте се, разговаряте с клиенти и пак правите итерации на продукта си.

„Добър начин да реализирате своята идея за иновативен бизнес“ не означава лесен начин да я реализирате. Ще има зор и и нощи, прекарани в работа. Ще има моменти, в които ще ви се иска да се откажете. Ще има моменти обаче, в които ще бъдете горди с постигнатото.

Как да кандидатствам?

Апликационният прозорец е отворен до 09.02.2014 г., а самата програма ще се проведе в периода 04.03.2014 до 18.05.2014 г.

Разбери повече и се запиши тук.

Благодарение на осигурената от спонсорите подкрепа, участието на екипите в първия цикъл на програмата ще бъде напълно безплатно.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.