Начало / Новини / Събития / Тази седмица сме на „StartUP Conference NEXT 2013”

Тази седмица сме на „StartUP Conference NEXT 2013”

„StartUP Conference NEXT 2013”

Този уикенд (30-и ноември и 1-ви декември) в София Ивент Център (SEC, Парадайз Мол), за шеста поредна година ще се проведе стартъп конференцията – „StartUP Conference NEXT 2013”. Събитието се организира от Фондация StartUP, която тази година си партнира с ABLE.

Целта на събитието е да популяризира стартирането на бизнес сред младите хора в България, да им представи разнообразни възможности за финансиране и развитие на техните предприемачески идеи.

Фокусът на StartUP Conference, тази година

Тази година фокусът на StartUP Conference e бъдещата посока – как предприeмачеството и технологиите ще се развиват, какъв е нашият отклик, какви са предизвикателствата пред нас като общност, какво още трябва да се случи, за да видим София на европейската и световна предприемаческа карта.

Какво следва след…

Събитието ще бъде открито на 30 ноември (събота) от 9:30 часа. Първият ден ще протече в серия от лекции и дискусии на теми, свързани с развитието на предприемачеството в страната и региона. Ще се опитаме да отговорим на важни за всеки предприемач въпроси като: какво следва след сформирането на екип, след валидиране на идеята, дори след набирането на рисков капитал. Ще гостуват изявени лектори като Шира Абел (Шира помага на стартиращи компании от Израел в техните маркетинг усилия), Джордан Шлиф (ще говори за това как да си партнираме и продаваме на големи бизнеси), Марк Весълинк (част от Startup Bootcamp, един от най-успешните акселератори), Селим Вирани (един от основателите на движението Leancamp) и много други интересни говорители.

Набиране на рисков капитал и възможността за образование в стартъп общността

Ще бъдат включени и важни за стартъп общността дискусии като възможностите за набиране на рисков капитал (наши гости ще са Любен Белов, Елвин Гури, Марк Весълинк, Дилян Димитров), Състояние на стартъп общностите в региона (Ставрос Месинис – The Cube, Athens, Александър Михайлов – Betahaus Sofia, Мирослав Мирославов – Sofia Valley), както и важността на образованието за стартъп общността. За последната дискусия сме поканили Светлин Наков, който ще ни разкаже за новото си начинание – Software University, Кирил Митов от Училище за роботи и Стани Милев от StartUP Academy.

This slideshow requires JavaScript.

Следващото поколение предприемачи

В конференция на тема WHAT’S NEXT няма как да бъде пропуснато следващото поколение предприемачи – младите надежди на страната ни. Затова в специален дискусионен панел участници ще бъдат ученици, които вече разработват своите иновативни проекти – Любомир Янчев (18 г.) ще ни разкаже за Умния дом), Атанас Бахчеванов (19 г.) за Stepsss, а Томислав Петков за това как на 12 години можеш да си пълен с идеи и да започнеш да ги осъществяваш.

Форматът „Founder Stories“

Вторият ден от конференцията е посветен изцяло на предприемачите. Ще бъдат разказани вълнуващите истории на успели местни предприемачи като Адел Закут (Despark), Боян Иванов (Storpool), Дарин Маджаров (Ucha.se) и други. Името на формата е Founder Stories като в кратки панели всеки предприемач ще има възможността да сподели за предизвикателствата и успехите, научените уроци и промяната в живота му. Разбира се, публиката ще има възможност да задава въпроси през интерактивна стена, на която ще бъдат показани в реално време въпросите, събрали най-много гласове.

Инициативата ще бъде част от Световната седмица на младежкото предприемачество Global Entrepreneurship Week.

 

Повече за Фондация StartUP

StartUP подкрепя младите хора, които искат да превърнат идеите си в успешен бизнес. Мисията ни е да пробудим предприемаческия дух в българското общество, който да се канализира в посока създаване на иновативни компании с глобален обхват.

Чрез поредица от събития (конференции, форуми, семинари и др.), StartUP се стреми да развие благоприятна екосистема за стартиращите компании в България, където младите предприемачи да срещнат бъдещи партньори, потенциални клиенти, всеотдайни ментори и надеждни инвеститори.

Повече за ABLE

ABLE (Асоциация на българските лидери и предприемачи) е неправителствена организация, създадена от участници в програматаМладите лидери на България“ (BYLP). Мисията на ABLE е да работи за развитието на лидерската и предприемаческа култура в България.

Част от проектите, които ABLE стартира в сферата на предприемачеството, са състезанието Get in the Ring Bulgaria, i-Hub, Библиотека на предприемача и международното обучение Enterprise 2020.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.