Начало / All / Silicon Drinkabout стартира в София – Silicon Drinkabout Sofia

Silicon Drinkabout стартира в София – Silicon Drinkabout Sofia

Silicon Drinkabout Sofia

>>Повече информация за първото събитие.<<

Защо правим Silicon Drinkabout Sofia?

 • Защото вярваме, че предприемаческата екосистема в София има нужда от нещо различно от годишни конференции с 400-левови билети за вход и нерегулярни платени нетуъркинг събития;
 • Защото искаме да се забавляваме, говорейки за стартиращи бизнеси;
 • Защото е добре човек да изгради около себе си мрежа от хора, чиито интереси съответстват на неговите;
 • Не на последно място, защото “формалните” нетуъркинг събития станаха твърде много;

Какво е Silicon Drinkabout Sofia?

Представяме ви Silicon Drinkabout Sofia – събитие, на което можете да срещнете стартъп съмишленици и хора, които мислят като вас. Да се забавлявате в неформална обстановка и да се отпуснете след една натоварена седмица.

Събитието Silicon Drinkabout, което досега се провеждаше само в 4 града в Европа – Лондон, Копенхаген, Манчестър и Амстердам, стартира в София, ръка за ръка с Торонто, Ню Йорк и Сао Паоло.

Какъв е форматът?

Форматът на събитието е изключително свободен – всеки петък вечер се събираме в добре подбрано столично заведение (обичаме уютни пъбове или барове с приятна музика), взимаме си по питие и се забавляваме с останалите. Идеята е да се отпуснете, да се свържете с прекрасни хора и да се заредите с положителна енергия. Завързването на бизнес контакти е почти сигурно. : )

За кого е Silicon Drinkabout Sofia?

Silicon Drinkabout Sofia e за всеки предприемач/основател на стартъп или човек с идея за стартиране на иновативен бизнес, който иска да се потопи в позитивна неформална обстановка, всеки петък вечер.

>>Повече информация за първото събитие.<<

Как възниква Silicon Drinkabout?

3beards-logo

Историята на събитието тръгва от Лондон, където бива стартирано от Mind Candy, но впоследствие започва да се организира от “Трите бради” (3beards). Трите бради са трима лондонски предприемачи, които разбират нуждата от подобно събитие в техния град. Освен  това събитие в Лондон, те организират и: “Don’t Pitch Me Bro” – месечно събитие фокусирано върху решаването на проблемите, които конкретен стартъп има; Chew The Fat – месечни дискусии с топ предприемачи от Великобритания; Digital Sizzle – събитие, което се организира всяко тримесечие, чиито формат събира стартъп компании, предприемачи и хора от креативните индустрии, на барбекю.

>>Повече информация за първото събитие.<<


Автор: Никола Янев

Никола Янев
Никола Янев е основател на Entrepreneur.bg, Президент на предприемаческата организация Start It Smart и организатор на събитията Sillicon Drinkabout Sofia. Пътува, чете, стартира и дава максимума от себе си. Вярва в доброто, хуманността и своите цели.
 • Славян

  Събитието готино, ама мотивацията за това в София нещо ми куца. Коя е тази конференция по темата която струва 400 лв? Или вярваш, че всичко трябва да е безплатно? Тъпо е да почваш нещо като хулиш другите колко са тъпи и не яки. Градиш на нездрава основа. Пичове пораснете и разберете че като си сложите мустак през ноември не ви прави да сте голямата работа.

  • Nikola

   Здравей Славян,

   Напълно прав си! Да хулиш другите колко са тъпи и не яки не е правилно, затова сме подходили по различен начин. Това, което показахме (събитийната сфера) е нещото, което ни прави впечатление и искаме да разнообразим.
   Цените на билетите за конференциите може да са оправдани от организационна гледна точка, но от гледна точка на млад предприемач, който едвам намира пари да си покрие разходите за живот е малко по-различно.

   Не вярвам, че всичко трябва да е безплатно, дори не съм си го и помислял, вярвам, че трябва да има място за всеки.

   Не искаме да хулим, да показваме колко тъпи са другите и да бъдем „голямата работа“. Искаме да разнообразим типовете „стартъп“ събития в София, така че всеки да има възможност да ги посети, да се забавлява и разнообрази. : )

 • Stoyan Angelov

  Аз не мисля, че със статията някой хули някой друг. Явно си се засегнал лично Славяне.
  Ако искаш питай някой от присъстващите на вчерашния event как са изкарали … мисля, че ще намериш отговор на въпросите си 😉
  А ако ми кажеш от къде знаеш, че имаме мустаци (нямаме) и от къде съдиш, че се правим на голямата работа (не мисля, че се правим) – имаш една бира от мен следващия петък 😉

 • Pingback: Silicon Drinkabout вече и в Софийската долина - Sofia Valley()