Начало / All / Търсим вашето мнение

Търсим вашето мнение

vasheto_mnenie

Entrepreneur.bg и мотивацията ни да пишем и публикуваме са факт, благодарение на вас – нашите читатели.
Винаги се радваме, когато видим, че дадена статия или интервю се споделя и чете – за нас това е знак, че са ви интересни и полезни. Разбира се, стремейки се да направим Entrepreneur.bg още по-добър източник на всякаква информация, свързана с предприемаческата екосистема в България, стигнахме до извода, че трябва да даваме повече възможност и на вас да споделяте какво ви харесва или не, какво ви е интересно или не и какво очаквате от нас. Затова ще сме ви признателни, ако се включите с участие в тази форма за обратна връзка. Ние ще помогнем с няколко насочващи въпроса, а вие се чувствайте свободни да дадете вашето мнение и за всичко друго, за което се досетите и ви вълнува : )

За отговори на въпросите, всякакви идеи и предложения, използвайте секцията за коментари. Ние ще се стремим да поддържаме дискусия и да си водим бележки по всичко, което бъде написано.

Ето и самите въпроси за обратна връзка:

 1. За нас Еntrepreneur.bg е сайт, в който публикуваме материали, свързани с това как човек да стартира и да бъде по-успешен в своя бизнес. Ако трябва да препоръчате сайта на свой приятел, по какъв начин бихте му обяснили  какво е Entrepreneur.bg“? Интересува ни вашето лично виждане.
 2. Когато попаднете на сайта, лесно ли се ориентирате? Ако не, какво в навигацията или съдържанието ви обърква и как, според вас, може да се подобри?
 3. Харесва ли ви дизайнът на Еntrepreneur.bg? Има ли нещо, което смятате, че трябва да се подобри?
 4. Намирате ли статиите, които четете за интересни? (Да, хората четат и статии, които не са им интересни :)) От кой вид статии (интервюта, полезни съвети, описание на събития, новини) бихте искали да четете повече?
 5. Знаете ли за съществуването на страница на сайта, която съдържа актуалните и предстоящи апликационни прозорци в акселераторски програми и startup състезания в региона? Мислите ли, че това е полезно?
 6. Какво бихте ни препоръчали, за да усъвършенстваме сайта като цяло?
 7. Имате ли любима статия? Ако да – посочете я чрез URL към нея. (Можете да използвате опцията „Търсете в Entrepreneur.bg“, под Фейсбук кутийката отдясно, за да я намерите по ключови думи)

Ако има нещо друго, което ви се върти в главата, като критика, похвала или желана тема за статия, моля, споделетe го като коментар към тази публикация. : )

Всяко мнение означава много за нас.

Благодарим за вашата лоялност и подкрепа!

  Photo Credit: Christophe Kiciak

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.
 • Nikola

  Тук е мястото за коментари.

 • Vladimir Dimitrow

  Здравей Никола,

  За мен сайта на първо място е и източник на вдъхновение. Харесвам интервютата и статиите споделящи опита и историите на млади и амбициозни хора. Дизайнът е супер, но може да поработиш върху навигацията.

  Когато препоръчвам сайта, споделям с хората, че той е едно чудесно място, където могат да се обогатят, да научат много и не на последно място да споделят мнение, защото знам че то ще бъде чуто.

  Успехи за напред и продължавай с пълна сила да развиваш това страхтно място!

  • Nikola

   Влади, благодаря ти много за позитивната обратна връзка. Доста приятно е това, че материалът ни те вдъхновява.

   Интервютата с млади, амбициозни и предприемчиви хора се приемат доста добре. Смяташ ли, че е подходящо да публикуваме и такива с хора от различни държави, които са постигнали успех там, където се намират?

 • Социатор

  1. Entrepreneur.bg е сайт за това как се стартира и развива бизнес, как се създават и развиват нови и печеливши продукти, как се управлява бизнес начинание.

  2. Да, ориентацията е изключително лесна в сайта.

  3. Дизайнът е семпъл и така трябва да си остане. Прекалено много шарения и „отклоняване“ на вниманието не е полезно за предприемачите, които и без това са хора с оскъдно време.

  4. Да, повечето статии/интервюта са интересни и полезни. Може би ще е добре да бъдат включени повече изследвания/статистики/данни за различните сфери от бизнеса, като разбира се, бъдат представяни подходящо. Предприемачите обичаме точната-количествена страна на нещата.

  5. Да, разбира се, че е полезно.

  6. Бихме ви препоръчали да продължите да правите това, което правите, със същия ентусиазъм и желание. Подобрението ще дойде с времето и опита :)

  7. Като, че ли тази статия http://bit.ly/12vmN8Z е една от най-хубавите. Да знаеш,че в България има такива млади, талантливи и успяващи хора като Любо е доста мотивиращо.

  • Nikola

   Социатор, отговорът ти е наистина изчерпателен. Благодаря ти!

   Напълно сме съгласни, че има нужда от публикуване на статистики и изследвания за различните сфери от бизнеса. Социатор, какъв мислиш, че е най-подходящият формат, по който да поднесем тази информация – инфографики, таблици, графики или по някакъв друг начин?

   Въпросът, както каза сам, е че предприемачите нямат време за губене, а ако изследванията са поднесени под формата на текст, става доста трудно за възприемане.

   • Социатор

    Ами Инфографиките са доказано успешни. Може би един от начините е чрез интерактивни слайдове, като онези от типа – „20 актриси, които покориха Холивуд през 2013“ (примерно), и за всяка следваща актриса натискаш стрелката, докато стигнеш от 20 до 1 място. Единствено ме дразни, че при всяко натискане се презарежда страницата, което отнема време. Ако може да се прикачва нещо като презентация ще е супер. Без презареждане на страницата само сменяш слайда и следващата таблица/графика/цифра са налице. Даже честно казано предпочитам презентация със сменящи се слайдове пред инфографика. И разбира се малко (ама наистина малко) текст за пояснение и за „епичност“ на данните няма да попречи :)

    • Nikola

     Разбирам. Интерактивните слайдове са вариант, който трябва да помислим как да имплементираме. Съгласен съм, че по този начин информацията се възприема доста лесно и бързо.

     Социатор, благодаря ти много за приятните и полезни идеи. : )

 • Vitaliy

  Нуждата изрично да се споменава къде е search box-a валидира нуждата от това да се премести на по-видно място (лично мнение). Най-горе в дясно е традиционно съдейки по techcrunch, mashable и др. сайтове с подобна тематика ^_^

  • Nikola

   Прав си, Vitaliy! Ще го качим горе. : )

 • Zornitsa Tomova

  Здравейте и от мен :) Направо ги почвам под ред на номерата :)

  1. Ако трябва да препоръчате сайта на свой приятел, по какъв начин бихте му обяснили какво е Entrepreneur.bg”? Entrepreneur.bg e мястото, в което може да ти стане ясно какъв е всичкият този шум напоследък около предприемачеството в България :) Ако пък имаш някаква представа за това – идеалният начин да научаваш още повече нови и интересни неща по темата :)

  2. Когато попаднете на сайта, лесно ли се ориентирате? Да, супер е :) Единственото, което си мисля е, че може би е добре да слеете категориите „Идействащи“ и „Стартъп“ в една обща „предприемачи“ или друга :) Малко ми се размива границата между двете 😉

  3. Харесва ли ви дизайнът на Еntrepreneur.bg? Суперски е, изчистен и стилен :)

  4. Намирате ли статиите, които четете за интересни? Честно казано не чета толкова от тях, колкото би ми се искало. Мисля си, че просто не ги виждам в голямата лудница във фейсбук. Помислете дали да не си направите newsletter, за да има повече възможности да ме облъчвате 😀 Що се отнася до интересността на статиите – да, тези, които чета са супер :) От кой вид статии (интервюта, полезни съвети, описание на събития, новини) бихте искали да четете повече? Тук съм с две ръце за интервютата!..!!! Следват новини и описания на събития. Вие сте ми източника за инфо за България. Полезни съвети се сипят от къде ли не :)

  5. Знаете ли за съществуването на страница на сайта, която съдържа актуалните и предстоящи апликационни прозорци в акселераторски програми и startup състезания в региона? Мислите ли, че това е полезно? Ето сега разбирам :) Ама нещо не мога да ги достъпя. Определено е полезно ако търсиш финансиране :)

  6. Какво бихте ни препоръчали, за да усъвършенстваме сайта като цяло? Хммм,
  трудничко 😀 Това, за което се сещам – напишете един вдъхновяващ one-pager
  overview за случващото се в екосистемата тук и го позиционирайте на достъпно
  постоянно място, за да може ако някой „случайно“ попадне тук и иска
  да получи по-общ поглед какво се случва с предприемачеството в БГ, да може да
  го направи бързо и лесно. Другото е – English :) Ако съм чужденец и се
  интересувам, също ще е ценно да мога да разбера повече. Леснодостъпната
  независима информация за случващото се в БГ е супер важен фактор за това да
  имаме повече чужди стартъпи и финансиране тук и системата да се задвижи още
  по-бързо!

  7. Имате ли любима статия? Ако да – посочете я чрез URL към нея. http://www.entrepreneur.bg/4925/zavedeniya-vzirove-internet-mrezhi-radoslav-mirchev/

  Hope this helps! Успех!!! :)

  • Radoslav Georgiev

   Благодарности Зори, повече от изчерпателно и както винаги, неща върху които човек трябва да помисли ! :)

   Самата страница с апликационните прозорци може да я намериш тук – http://www.entrepreneur.bg/application_windows/

   • Zornitsa Tomova

    Thank you, RadoRado :) Аз вчера се опитвах да я достъпя от там, но нещо не ми зареждаше, може Хромът да е виновен 😛

 • Battle horse

  Всичко е много красиво и прекрасно и тн и тн.
  Да, факт, наистина всеки, интересуващ се от предприемачество трябва да посети този сайт за да е наясно какво стои зад думата предприемач, предприемачесто, фонд и прочее.
  Единственото, което наистина не разбирам е, при положение, че тук в България хората, които могат да направят нещата така, както трябва биват как да го кажа отхвърлени или по-скоро неразбрани защото идеите им се изплащали по-бавно от идеите на хората, които просто пишат поредното абсолютно ненужно приложение за телефон, разполагащо с критична маса събития от фейсбук евътнбрит или друго място?
  Странно ми е, при положение, че има хора, които създават технологични продукти, които наистина могат да променят и без това умрялото положение в БГ не получават необходимата им подкрепа, за разлика от тези, които просто слагат поредната иконка в Андроид или iOS?
  Предприемачи отговаряйте!

  • Nikola

   Здравей Battle horse,

   Прав си, това е проблем. Този проблем според мен идва от инвеститорите, които инвестират най-вече в стартиращи компании със супер голям шанс за БЪРЗО развитие и скалиране. Това от тяхна, инвестиционна гледна точка, е по-правилно от варианта да вкараш капитал в бизнес, който изисква години за разработка и възвръщането на инвестицията започва след 10 години например .

   Друг е и въпросът, че парите, с които оперират двата фонда – LAUNCHub и Eleven, са европейски, следователно имат срокове за усвояване и изисквания като резултати, които стартъпите да покрият, в кратък срок. Т.е. да се видят резултати по-бързо.

   Повече относно това как мисли даден инвеститор при избиране на стартираща компания, в която да инвестира, можеш да намериш в тази статия – http://www.entrepreneur.bg/5365/investitorat-spodelya-kakvo-tarsim-v-edna-startap-ideya/

   Надявам се, че съм помогнал. Питай ако имаш още въпроси.

   • Battle horse

    Наистина помагаш Никола!
    Просто нека така да го кажа е дразнещ този факт, тъй като и аз се занимавам с техника и технология и смело мога да кажа, че в последно време с иновации ей така за разнообразие.
    Последното което започнах като начинание заедно с мой колега е въвеждането на изкуствен интелект в електроенергийната система на Лас Вегас като модел, а след известно време смятаме да я направим и тук в София, тъй като теренът е подходящ за действие.
    Наблюденията ми са, че тази нагласа за лесна печалба от правенето на нещо елементарно отблъсква хората, които имат идеи от желанието им да ги реализират и след време виждаш една статистика, в която България е на едно от последните места по иновативни проекти, създадени от млади хора.
    Аз не бих могъл да се включа във вашите начинания тъй като за моите проекти няма да има инвеститор, който да си изпразни джоба толкова, но все пак препоръката ми е следната:
    Нека фондовете за рисков капитал (все пак не напразно се казват така) да дават по-често шанс на хората, които имат идея за по-технологичен бизнес от правенето на сайтове или приложения, тъй като веднъж наводнен пазара с такива продукти, той ще свие своите ниши и после няма да има къде тези продукти да се пласират.
    Нека двете вървят ръка за ръка – IT бранша и високотехнологичните идеи, за да има баланс, защото аз правя големи неща, но знам, че както можеш да направиш едно супер технологично чудо, така можеш да започнеш и от нещо малко.

 • Алекс

  С малко закъснение, малко feedback и от мен :)

  1
  Единствената медия, която успява да покрие информацията за стартъп сцената в България по обективен начин и без да го прави избирателно.

  2
  Винаги могат да се правят подобрения.

  В момента, в който имате супер много съдържание, аз бих променила homepage, като показвам повече новини без scroll.

  И тъй като вече сте медия, която покрива различен тип информация, бих я подредила в категории/теми, които да са по-добре обособени.

  3
  Да.

  Всичко, за което пишете е ценна информация, rock on! Хората трябва да знаят какво се случва в България и с българските стартъпи, защото друг не пише за това.

  4
  Да, разбира се.

  • Nikola

   Здравей Алекс,

   Благодаря ти много за обратната връзка и съветите! Определено обмисляме обособяването на различни категории, за да бъде всичко по-подредено и достъпно.

   Благодаря, за коментара ти, отново!

 • Андон

  Наи-важното е че се опитвате да помагате на хората, които искат да градят бизнес и да успеят.Всекиго които помага заслужава подкрепа.Ще помоля коментиращите да ги подкрепят и насърчават.Аз ще кажа, че трябва да продължат в този дух ида помагат все така, защото в България има които са амбицирани и искат да успеят