Начало / All / Digitalk 2013 – събитието + повече за лекторите

Digitalk 2013 – събитието + повече за лекторите

DigitalK_coffee

DigitalK e платформа, която открива хоризонти и дава възможност на всеки човек да открие своята област, в която да се превърне в предприемач.

DigitalK ви дава достъп до хора с богат опит и мрежа от контакти, които могат да ви помогнат да превърнете вашата идея в пари.

Освен трамплин за нови идеи и бизнеси, DigitalK цели да подкрепи българските компании в усилията им да изградят силен бранд и завладеят пазарни ниши.

Сред лекторите и аудиторията на DigitalK 2013 присъстват инвеститори и млади таланти с идеи, които имат потенциала да променят картата на региона.

Ще научите не само как стартиращите компании преобразяват света, но и как може да въведете предприемачески стил на управление във вече установени организации, и по този начин да бъдете един клик пред конкуренцията.

В дискусиите ще участват представители на Amazon, TechStars Boston, Mixed Bag Ventures, SiteGround, CloudFlare, Betabrand, Barcleys Bank и др.

 

Част от лекторите

 

Матю Принс

Основател и CEO, CloudFlare

Матю Принс е съосновател и изпълнителен директор на CloudFlare. Компанията е обявена за технологичен пионер на 2012 г. от Световния икономически форум, избрана e от Wall Street Journal за най-иновативна интернет и технологична компания за 2011 и 2012 г. и е класирана сред 50-те най-иновативни компании за 2012 г. от Fast Company.

CloudFlare прави уебсайтовете два пъти по-бързи, защитава ги от атаки, грижи се винаги да са онлайн и прави възможно добавянето на нови приложения само с един клик. CloudFlare e мощен акселератор за уебсайтове независимо от големината или платформата без необходимост от допълнителни устройства, инсталиране на софтуер или промяна в програмния код. Общността на CloudFlare става все по-силна и по-голяма, а всеки нов уебсайт прави мрежата по-умна. Благодарение на изключителнaта ни технология всеки месец стотици милиони хора имат по-бърз, по-сигурен и по-добър интернет.

CloudFlare е базирана в Сан Франциско, Калифорния, САЩ.

Тема

Как един стартъп може да промени света?
________________________________________________________________________________________

 

Дейвид де Ротшилд

Председател, Mpact

Дейвид води новото поколение на ориентирани към действието и промяната хора и възвръща колективния дух на надеждата, че съдбата на нашата планета може да бъде пренаписана. Воден от неизмеримо любопитство към природата, той се впуска в пътешествия до някои от най-отдалечените и крехки екосистеми на нашата планета, за да обърне внимание и да даде иновативни решения на някои спешни глобални екологични проблеми.

Заедно с екипа на MYOO, Дейвид създава Plastiki –  специален катамаран, чийто корпус е направен от 12 хиляди рециклирани пластмасови бутилки, и с който Дейвид преминава 8000 мили, плавайки от Сан Франциско до Сидни през 2010 година. Милиони хора по целия свят следят пътешествието и по този начин Дейвид успява да привлече световното внимание върху ужасяващите последици от пластмасовите боклуци и да призове за повторната им употреба.

Дейвид също така е автор на няколко книги, сериал, който върви по Sundance Channel, и документалeн филм за National Geographic.

Получава признание от програмата на ООН за опазване на околната среда UNEP и програмата Emerging Explorer на Nat Geo. Световният икономически форум го номинира за млад глобален лидер и също така е водещ член на глобалната инициатива на Клинтън.

Новото начинание на Дейвид, Mpact, цели да мобилизира вроденото желание на хората да правят добро. Mpact обучава благотворителни организации, организации с нестопанска цел и социални инициативи, като например Ocean Conservation Society, как да получат възможно най-голяма подкрепа от все повече хора.

Тема

Защо всеки може да бъде предприемач и така да подобри живота на другите?
________________________________________________________________________________________

 

Щефен Краузе

Технически евангелист, Amazon Web Services

Щефен Краузе е технически евангелист в Amazon Web Services.

След като работи в продължение на много години в изпълнението на комплексни IT решения за управление, business intelligence и бази данни за клиенти от всякакъв мащаб, сега той се занимава с по-високомащабни и рентабилни cloud решения.

Щефен редовно посещава международни конференции и се фокусира върху управлението на бази данни и облачни услуги.

Тема

Как чрез облачните технологии можем по-лесно и по-евтино да достигнем до потребителите?
________________________________________________________________________________________

 

Крис Линдланд

Основател и изпълнителен директор, Betabrand.com

Крис е основател на Betabrand, онлайн компания за дрехи, която създава и пуска на пазара 2-3 нови продукта всяка седмица.

Продуктите на Крис са били включени в статии в New York Times, Economist, New Yorker, Wired, и са споменавани в десетки други публикации.

Преди Betabrand, той съосновава компания за онлайн съхранение и I-диск. Възпитаник е на Университета в Северна Каролина в Чапъл Хил.

Тема

Възможно ли е да имаме нов продукт всяка седмица?
________________________________________________________________________________________

 

Габриел Грубер

Изпълнителен директор, Gravlax Ventures

Габриел е eдин от тримата най-добри технологични ментори в Аржентина според Quora.com. Изпълнителен директор е на Gravlax Ventures, холдингово дружество зад сайтовете Sumavisos.com, Adsdeck.com, Properati.com, Oony.com и др.

Съосновател и член е на управителния съвет на Sumavisos.com / Adsdeck.com, една от най-големите търсачки за онлайн обяви (автомобили, недвижими имоти, работни места и различни продукти) в света (30 държави, 8 езика и повече от 12 милиона уникални посетители на месец).

Габриел е също така съосновател и член на управителния съвет на Properati.com, нов портал за недвижими имоти за региона на Латинска Америка.

Съветник и член на управителния съвет на Oony.com (търсачка за ежедневни сделки) и Educabilia.com (онлайн образователен портал).

Завършил е икономика в университета в Буенос Айрес (UBA) с отличие.

Тема

Възможно ли е успешно да управляваме 30 пазара от един офис?
________________________________________________________________________________________

 

Марсело Салес

Основател на Movile, водещ играч на пазара за мобилно съдържание в Латинска Америка и управляващ съдружник в 21212, дигитален бизнес акселератор, базиран в Рио де Жанейро и Ню Йорк

Mарсело е предприемач и инвеститор, който има страст за изграждане на нови и пробивни продукти.

Основател на Movile, компанията лидер за мобилно съдържание в Латинска Америка. Той е и един от основателите на 21212, дигитален бизнес акселератор базиран в Рио де Жанейро и Ню Йорк, който развива стартиращи компании в Бразилия и Съединените щати.

През 2004 г., Endeavor го избира за предприемач със силно въздействие, а през 2010 г. го награждава с отличието „Предприемач на годината“.

През 2012 г. получава наградата „Предприемач на годината от Ernst & Young Terco“.

Тема

100 млн. потребители са новите 1 млн. потребители.
________________________________________________________________________________________

 

Джейсън Бол

Инвестиционен директор, Qualcomm Ventures

Джейсън е директор на Qualcomm Ventures Европа и е базиран в Лондон. В момента той е член на управителния съвет и следи компаниите Arteris, Bitbar, Blippar, Cambridge Temperature Concepts и Videoplaza.

Джейсън има осем години опит в работата със стартъпи замимаващи се с интернет и мобилен софтуер. Преди да се присъедини към Qualcomm, той е бил инвестиционен директор в London Seed Capital, фонд за рисков капитал и сийд и early stage финансиране, където той се фокусира върху инвестиции в областта на науката и интернет технологиите.

Джейсън притежава MBA от ESADE в Барселона, където получава награда за иновации и стратегия от Boston Consulting Group, и има бакалавърска степен по химия от Mississippi College.

________________________________________________________________________________________

 

Инбал Ариели

Основател и ръководител на израелския акселератор 8200 Entrepreneurship and Innovation Support Program

Инбал Ариели ще бъде в София и ще е част от програмата на DigitalK 2013 с подкрепата на Sofia Tech Park.

Тя е основател и ръководител на първия акселератор в Израел – 8200 Entrepreneurship and Innovation Support Program. Това е и основният двигател за развитието на израелската стартъп екосистема и мрежата от предприемачи и ключови участници в хай-тек индустрията на страната.

По-рано е била член на екипа на modumobile, израелски телекомуникационен стартъп (събрал 130 милиона долара финансиране). Била е директор корпоративно развитие в RADA Electronics Ltd (NASDAQ: RADI).

Завършила е университета в Тел Авив.

Вълнува се от хората и е очарована от предприемачеството и предприемачите. Ориентирана е към действие и има силна интуиция.

Тема

Към следващото начинание.
Как да подходим към последния етап от развитието на един стартъп?
Ще се видим на DigitalK 2013!

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.