Начало / All / Най-добрите отбори, победители в HackFMI са:

Най-добрите отбори, победители в HackFMI са:

 

Тези, които победиха бяха съчетание от най-издръжливи и най-умно подхождащи към работата.

Радослав Георгиев – инициаторът на HackFMI

Беше един невероятен хакатон ! Много енергия, малко сън и разбира се, hack-ване на интересни приложение до последният момент.

Вярвамe, че това, което всички ги интересува са победителите и наградените, така че караме по същество:

Първо място – The Jack

 

The Jack

Проблемът, който те решиха е свързан с изборните дисциплини и драмите, които се случват всеки път, когато започне нова кампания.
The Jack направиха за трите дена изцяло ново решение на модула от СУСИ за записване на изборни дисциплини, което включва anti-bot проверки и алгоритми за приоритизирани опашки за чакане и записване.
Тяхното решение включва изцяло real-time updates, както и модул за преподаватели, който да показва какъв е интересът към неговата изборна дисциплина.

The Jack Аpp

 

Хората в отбора – Иван Вергилиев, Николай Хубанов, Михаил Николов, Ангел Николов, Никола Таушанов.

Кодът от техният проект може да бъде намерен в GitHub.

Второ място – Феичките

 

Феичките

Феичките написаха приложение, което отговаря на един от най-важните въпроси на студентите“Защо го уча това нещо и за кога ще ми потрябва ?”
Построявайки Dependency Graph на предметите, които се изучават по различните специалности, те дават голямата картинка на студентите.
Защо учиш Анализ 1 ? Защото ще ти потрябва в още 5 предмета.
А защо учиш тези 5 предмета ? Защото ще ти потрябват за тези 3 неща в бъдеще.

Dependency Graph
Хората в отбора – Александър Иванов, Мая Лекова, Мира Бивас, Ле Туан Линх, Даниел Филипов, Витан Иванов и Виктор Стайков

Кодът от техният проект може да бъде намерен в GitHub.

Трето място – CLGInc

 

CLGInc
CLG създадоха приложение, което ти дава отговорът на друг важен въпрос – “Къде се намирам в момента, спрямо моето следване ? Какви предмети трябва да запиша, Колко кредита ми оставят, Как се движа в различните години ?”
Те предоставят подробен анализ на всичките мета-данни за един студент, като ги визуализират по изключително лесен за разбиране и навигиране начин.

С влизането в тяхната система, студент може да разбере колко още изборни трябва да запише в дадена категория, за да успее да завърши. Колко кредита му остават, за да покрие минимума за годината, даже и колко дни остават до края на семестъра.

Massive Octo Ninja
Хората в отбора – Кирил Владимиров, Дейвид Танков, Георги Горанов, Стела Динева, Виктор Бечев

Кодът от техният проект може да бъде намерен в GitHub.

Награда от Komfo

Наградата от Комфо, ваучер на стойност 300 лв. за обучения и семинари, отиде при най-младия екип (Двама първокурсници) – The Coding Monkeys.

The Coding Monkeys
Момчетата разработиха хардуерно решение, върху Raspberry Pi, с цел да позволят достъп чрез RFID карти и QR кодове до залите във ФМИ, като поддържат статистика и анализ за тяхната натовареност във всеки един момент.

Награда от Немечек България

Георги Брашнаров връчи билетите за концерта We Will Rock You на отборът, който носи името “Георги”

Отбор Георги
Отбор Георги разработват web приложение, чрез което студентите по-лесно могат да сформират екипи за open-source проекти или мероприятия, като HackFMI.

Награда от Мусала Софт

Тест-драйв със спортна кола спечелиха отборът на Dummies.

Dummies
Dummies разработват платформа, която събира бизнеса и студентите от факултета. Студентите имат профил с всички взети от тях предмети и информация покрай тях, като бизнеса може да филтрира по това чрез обяви

Награда от Telerik

Четири едногодишни лиценза за Icenium спечелиха следните четири отбора : Волтрон, Катерици, Феичките и Отбор, с името “Отбор”

Наградените от Telerik
Волтрон създават приложение, което да ти генерира автоматично календар спрямо твоите задължителни и изборни дисциплини.
Отбор правят iOS приложение, вързано към API-a от CLGInc и показват тези данни в мобилен вариант. Те разработиха и генераторът за молби в мобилен вариант, който позволява подписване през телефона.
Катериците са известните лабаджии, Владо Василев и Ниньо.

Снимки

Снимки, може да гледате на Facebook страницата ! Има много, интересни и забавни

Източник: http://hackfmi.com/

 


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.
  • Lubomir Toshev

    Браво на екипите. Най-много ми допада идеята за достъп до залите на ФМИ с RFID карти! Дано се реализира за целия СУ :)