Начало / All / Чешки акселератор – StartupYard, гладен за стартъпи

Чешки акселератор – StartupYard, гладен за стартъпи

 

StartupYard_logo

 

Какво е StartupYard?

StartupYard е Seed Акселератор за технологични стартъпи. Тяхната цел е да помагат на компаниите да правят осъществими продукти, да стартират бързо и да се приготвят за следващия етап на финансиране. От 2011 помагат на 17 компании с пари и ментори – над 90 опитни предприемачи и инвеститори. Осем компании са събрали капитал от ангели, една е била придобита. StartupYard е частно финансирана английска компания, разположена в Прага, Чехия в TechSquare

Фокусът на StartupYard като сфера на компаниите е:

–          Интернет услуги, b2b, b2c

–          Електронна търговия

–          Софтуер и мобилни приложения

–          Медия

Предпочитат компании, които се целят в европейския международния пазар. Компаниите им са главно от централни и източноевропейски страни – Чехия, Словакия, Русия, Украйна. Приемат компании от цял свят на света, стига идеята да е качествена и с потенциал.

StartupYard инвестира 10 000 долара в замяна на 10% от компанията ви. Ако даден екип не се нуждае от финансиране, то той може да влезе в програмата им само срещу 5%.

Крайният срок за кандидатстване за програмата им през 2013 е 7 Януари 2013 така че действайте през почивните дни.

На 25 Януари 2013, обявяват отборите, които са одобрени и на 1 Март започват.

Списъкът с ментори на акселератора съдържа хора като: Jan Bednar(Marketing startegist @ Google), Ricardo Adame(Vice-President, Global PR @ AVG Technologies), Jonathan Bradford(co-founder, SpringBoard), Steve Blank(Associate Professor, Stanford University) и други опитни личности.

Пълният списък с ментори можете да намерите ТУК

Кандидатствайте за програмата ТУК

startupyard_diagram

 


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.