Начало / Новини / Софтуерната компания DevriX разширява екипа си и търси стажанти

Софтуерната компания DevriX разширява екипа си и търси стажанти

Фирмата предлага добри възможности за работа по големи международни уеб проекти

DevriX

DevriX е малко позната у нас извън бранша, но много добре разпознаваема в чужбина компания за уеб разработка. С изцяло българска собственост, днес тя разполага с международен екип, разпръснат по целия свят и е сред 20-те водещи WordPress агенции в световен мащаб.

Подобно на почти всяка българска софтуерна компания, DevriX също разширява екипа си. Тя е в процес на търсене на ИТ специалисти. Занимава се активно и със създаването на такива чрез своите стажантски програми, партньорството си с образованието и редица други инициативи.

Какви са предимствата на работата в DevriX?

Като всяка друга успешна ИТ компания и тук условията и заплащането са много добри. Това, по което се отличава от много други софтуерни фирми, е възможността работещите в нея да се включат в мащабни, комплексни и не на последно място – интересни проекти.

DevriX създава уебсайтове и приложения за водещи организации от Западна Европа, САЩ и Австралия, включително проекти с милиони посетители месечно. Съответно и включването в екипа на българската уеб агенция може да даде безценен опит на един ИТ специалист както в технологично отношение, така и в насоки като управлението на големи международни проекти и екипи.

Международна работна среда

Друго предимство е възможността ежедневно в рамките на работата да се общува с хора от целия свят, което разширява мирогледа и общата култура на работещия. Той се запознава с различни подходи, начини на мислене, обогатявайки собствения си опит.

Възможности за участие в огромна екосистема

Много от работещите в DevriX, включително и основателят на компанията Марио Пешев, са посветени на развитието на платформата WordPress и бизнес екосистемата около нея. Екипът допринася активно за разширяването на общността, екосистемата от плъгини, както и за самата WordPress система. Затова и може би DevriX е единствената българска компания, в която служителите имат възможност

да допринесат за развитието на една от най-важните глобални технологични платформи.

Въпреки че компанията работи в сферата на една толкова лесна за използване платформа като WordPress, това не означава, че работата в DevriX не крие технологични предизвикателства. Точно напротив – тя включва множество сложни разработки. В актива на дружеството има стотици разработени плъгини – както къстъм за свои клиенти, така и свободно достъпни с отворен код. Компанията е разработила също девет SaaS (Software as a Service) платформи, както и 86 интеграции с външни API интерфейси.

Същевременно лекотата, с която се навлиза в WordPress, позволява и на млади хора без сериозен технологичен опит да започнат работа в областта. А DevriX вероятно е най-подходящото място за това. Команията е отворена за студенти и други младежи, които все още не са сигурни в каква област искат да се развиват и биха изпробвали различни неща. Тук те получават подкрепа от целия екип и позитивно отношение от всички – от самия основател Марио Пешев, до Mara, the beast – симпатичното куче и Community Manager на DevriX.

Фирмата набира стажанти от България във всеки момент. Годишно през нея минават между осем и десет стажанта и някои от тях продължават кариерата си като младши разработчици или специалисти в областта на QA, маркетинг или бизнес развитието.

DevriX партнира активно и с Технологично училище Електронни системи към Техническия университет – София. В него представители на компанията водят уъркшопи, стават ментори на учениците, съветват ги за кариерното им развитие и им помагат по разнообразни начини. В бъдеще екипът на уеб агенцията планира да разширява сътрудничеството си с това учебно заведение.


Автор: Entrepreneur Team