Начало / All / Компаниите, които взеха SEED инвестиция от LAUNCHub

Компаниите, които взеха SEED инвестиция от LAUNCHub

Фондът за рисково финансиране LAUNCHub обяви имената на шест компании, получили т.н. SEED финансиране до 200 000 Евро. Основаните в България компании са с насоченост към чужди пазари и се характеризират с факта, че техните продукти и услуги вече се радват на първи добри резултати – брой потребители или клиенти, приходи или друго.

 

Coherent Labs

 

Coherent Labs предлага иновативни решения, насочени към разработчиците на компютърни игри. Компанията разработва софтуерно решение, което позволява

използване на готови уеб компоненти, които могат да се имплементират директно в дадена игра и така спестява време, усилия и средства. Софтуерът е базиран на модерни уеб технологии и улеснява изграждането на интерактивнa и впечатляващa визуализация, подобрява работните процеси и позволява на дадения бизнес да се съсредоточи върху забавлението за своите играчи.

Website: http://coherent-labs.com/

 

DeskGod

 

DeskGod е софтуерна услуга (т.н. SaaS), която помага на компаниите, които развиват основния си бизнес в интернет да ангажират своите потребители и да ги превърнат в лоялни клиенти чрез уеб инструменти за маркетинг и продажби (т.н. Market automation). Базирано на облачните технологии, интергираното решение позволява управление на всички етапи, през които даден посетител преминава преди да пристъпи към употребата на платена услуга. Това става възможно чрез функции за анализ на трафика (локация, честота и др.), ангажиране на потребителя (чат в реално време и др.) и комуникационни кампании за изграждане на лоялност (имейл маркетинг, обратна връзка и др.).

Така, DeskGod.com решава проблем, заради който близо 80% от стартиращите компании с електронен бизнес фалират още през първата си година.

Website: http://www.deskgod.com

 

Imagga

 

Imagga разработва технологии и продукти, които позволяват по-ефективна организация на големи колекции от снимки, както за крайния потребител, така и за бизнеси и организации, които трябва да менажират стотици хиляди снимки. Решението, което компанията разработва е базирано на иновативни технологии позволяващи прецизното изваждане на информация за цветове, композиция, обекти и концепции представени в изображението.

Към момента компанията има както бизнес клиенти, прилагащи технологичните й решения, така и крайни потребители използващи публично достъпните й услуги и инструменти. Компанията предлага решенията си на глобалния пазар, като към момента над 60% от аудиторията е от САЩ.

Website: http://www.imagga.com

 

iMedia Share

 

Приложението позволява на iPhone и Android потребителите дистанционно да управляват телевизорите от ново поколение и да възпроизвеждат на тях видео съдържание от интернет, без за това да е необходим допълнителен хардуер или кабели.

iMediaShare предоставя удобството на мобилния интерфейс по отношение на търсене и интеракция със съдържанието, мултимедийното преживяване на големия екран и неизчерпаемия избор на Интернет.

Приложението се радва на сериозен потребителски интерес – до момента е инсталирано над 3 млн. пъти, а потребители растат с 15% месечно. Сред партньорите на iMediaShare са компании като Sony, MTel, Deutsche Welle & Vimeo.

Website: http://www.imediashare.tv

 

Rankur

 

Rankur.com е лесен и достъпен инструмент за управление на онлайн репутация в социални медии, цифрови медии, блогове и сайтове за споделяне на мнения. В основата на Rankur стои технология за извличане на мнения и твърдения от текст в реално време. Инструментът позволява да се проследи генерирането на новини, изследване на аудитория, както и получаване на сигнали за спешна реакция.

Rankur е достъпен на пазара от м. януари 2012 и вече се ползва от рекламни и PR агенции на банки, големи компании, политици и музикални групи в Европа, Северна и Южна Америка, както и на Арабския полуостров. Предстои разширяване на продукта към туристическия бранш и добавяне на функции за управление на онлайн маркетинг.

Website: http://www.rankur.com

 

StorPool

 

StorPool е софтуерно бизнес решение за съхранение на данни, което решава редица проблеми със съществуващите на пазара решения. Особенно подходящо е за фирми, които работят с големи обеми данни. Със StorPool клиента може да използва стандартни компоненти, вместо скъп специализира хардуер, и да разширява системата си за съхранение на данни в съответствие с нуждите си. StorPool оптимизира разходите, повишава надеждността и производителността и позволява лесно надграждане. По този начин StorPool подобрява конкурентноспособността на бизнеса. В момента продукта се тества от първи клиенти.

 

Website: http://www.storpool.com

 

Всички тези отбори са стигнали тук с упоритост и много работа по своите идеи. Те вярват, че това, което правят има значение и може да промени нещо.

Ако и вие вярвате във вашата идея кандидатствайте за финансиране във втория прозорец на LAUNCHub


Автор: Никола Янев

Никола Янев
Никола Янев е основател на Entrepreneur.bg, Президент на предприемаческата организация Start It Smart и организатор на събитията Sillicon Drinkabout Sofia. Пътува, чете, стартира и дава максимума от себе си. Вярва в доброто, хуманността и своите цели.