Начало / All / Световна седмица на предприемачеството 12-18 ноември

Световна седмица на предприемачеството 12-18 ноември

Световната седмица на предприемачеството е най-мащабното честване на иноваторите, които стартират свои компании, реализират идеите си, движат икономическия растеж и увеличават човешкото благосъстояние.

Global Entrepreneurship Week е инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark и обединява държави от всички континенти. Тя стартира през 2008 г. с цел да вдъхнови младите хора да прегърнат иновациите, въображението и творческия подход и да превърнат идеите си в реалност. Официален домакин на Седмицата по предприемачество за България е Джуниър Ачийвмънт България.

Ученици, учители, предприемачи, бизнес лидери, работодатели, лидери на неправителствения сектор, държавни лидери и много други участват в серия местни, национални и глобални инициативи по целия свят – онлайн и на живо, големи състезания и малки събирания за мрежова комуникация. Всяка година тази инициатива ще вдъхновява появата на следващото поколение предприемачи. Те ще започнат да придобиват познания, умения и социални контакти, необходими за създаването и поддържането на иновативни, устойчиви предприятия, които ще имат положителен ефект върху техния живот, семейства и общности.

Подкрепена на най-високо правителствено ниво в много държави, през 2008 г. Световната седмица на предприемачеството пожъна огромен успех и даде брилянтен пример за това какво може да се постигне, когато различни идеи и култури се обединяват около идеята за предприемачеството. През 2009 г. Седмицата създаде поле за изявата на идеите на младите хора относно най-важните обществени проблеми – от намаляването на бедността до промените в климата – и така насърчи възникването на глобална култура, която цени предприемачите като двигателите на икономическия и социалния просперитет.

Предприемаческата седмица получава подкрепата на: Президент Barack Obama (САЩ); Министър-председател David Cameron (Великобритания); Министър-председател Benjamin Netanyahu (Израел);Президент Anibal Cavaco Silva (Португалия); Министър-председател Stephen Harper (Канада); Президент John Atta Mills (Гана)

Лица на инициативата са: Президент Barack Obama, Hillary Clinton, Richard Branson, Russell Simmons, Mark Cuban, Snoop Dogg и Dennis Crowley

Вижте в нашия календар, интересните събития, които се организират в България по време на Световна седмица по предприемачество 12-18 ноември.

Официален домакин на Световната седмица по предприемачество е Джуниър Ачийвмънт България.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.