Начало / All / EnterTraining – българско YouTube предаване за учене и забавление

EnterTraining – българско YouTube предаване за учене и забавление

Обучението през 21 век изглежда по начин, какъвто трудно бихме си представили преди време.
Глобалната мрежа е сила, чрез която може да намериш материали по която и да е тема, и да се учиш, без да има нужда да си в училище или университет.

Разбира се, интернет е и сила, чрез която може да се разсейваш и да загубиш цял ден, без да си свършил нещо смислено (Ако не вярваш, пробвай 9GAG или YouTube).
А вероятността материалите за учене, които си намерил да са поднесени в скучен вид е много голяма.

„Учи, докато се забавляваш и се забавлявай, докато учиш“ е мотото на новото българско предаване EnterTrainer, което вчера пусна своя пилотен епизод в YouTube.

За какво става въпрос?

EnterTraining е YouTube предаване, чиято цел е да накара хората, които браузват през свободното си време да научат нови и полезни неща.
Чрез него зрителите ще могат да подобрят различни техни умения, като всяка тема ще се разглежда в рамките на 5 епизода.

Иван Диков и неговият екип искат да се преборят с едно много старо „класово разделение“ – това между забавлението и обучението.
„Затова и мисълта за ходене на училище или на университет не увеличава нашите нива на серотонин, хормонът на щастието. А той има отношение към паметта и към ученето.“ – споделя Ванката в прес рилийза на предаването.

Къде искат да стигнат с предаването и какво да очакваме?

Като за начало, предаването ще излиза в YoutTube по 1 епизод на седмица – всеки четвъртък, като първата тема, която е засегната – „Презентационни Умения“,  ще бъде побрана в 5 епизода.

Целта, която Ванката и компания гонят, е да постигнат ефекта на известни YouTube канали от ранга на Vsauce, Smarter Every Day, C.G.P Grey и др.
Подобно постижение би било прецедент за български YouTube канал.

Дали ще успеят? Само времето и предаването ще покаже.

Може да следите предаването на неговата Facebook страница и на неговия YouTube канал.


Автор: Радослав Георгиев

Радослав Георгиев
Предприемач, гийк, блогът - http://radorado.me Организатор на хакатони, насочени към образованието - HackFMI - http://hackfmi.com