Начало / Любопитно / Schneider Electric финализира придобиването на EcoAct

Schneider Electric финализира придобиването на EcoAct

Schneider Electric EcoAct_визия

Schneider Electric обяви, че след като на 3 юли 2023 г. проведе ексклузивни преговори с Atos Group, вече финализира придобиването на EcoAct SAS (EcoAct), международен лидер в климатичните консултации и решенията за Net Zero (нулев въглероден отпечатък) със седалище в Париж, Франция. Сделката е финализирана след консултации със съответните представителни органи на служителите и след одобрение от компетентните регулаторни органи.

Придобиването представлява обединяване на две от водещите в своя сектор компании за прилагане на бизнес решения, които осигуряват реална стойност както за климата, така и за клиентите. Портфолиото на EcoAct от Net Zero и природосъобразни продукти и услуги, включително консултации, инструменти за климатични данни и разработване на проекти за компенсиране на въглеродните емисии, ще разшири и стимулира глобалния бизнес за устойчивост на Schneider Electric, водещ доставчик на консултантски услуги в областта на енергийното управление, енергийната ефективност, възобновяемата енергия и доставките на екологични стоки, устойчивостта и консултирането относно Net Zero, климатичния риск, комуникациите за устойчивост, както и докладването и оповестяването.

Обединението на двете компании разширява възможностите на Schneider Electric да предоставя цялостни решения, които водят организациите към Net Zero трансформация и отвъд нея. Консултантските услуги на компанията подпомагат разработването на стратегии за устойчивост и определяне на цели за декарбонизация в обхвати 1, 2 и 3, подкрепени от базирано на ИИ портфолио от инструменти за цифрово управление и управление на данни.

„Отдавна се възхищаваме на екипа на EcoAct и обединяването на двете компании ще ни помогне да обслужваме нашите клиенти по целия свят още по-добре“, каза Стив Уилхайт, президент за устойчив бизнес в Schneider Electric. „Компаниите разбират необходимостта от неотложни действия, но все още срещат затруднения, когато става въпрос за декарбонизацията. Убеден съм, че обединените ни екипи, които са най-добрите в своя сегмент, ще помогнат на нашите клиенти да ускорят реализацията на своите амбиции за нулев въглероден отпечатък.“

„Спешните действия в областта на климата са в основата на нашата мисия и затова съм уверен, че намерихме правилния партньор в лицето на Schneider Electric“, посочи Стюарт Лемън, главен изпълнителен директор на EcoAct. „Изпълнението на ангажиментите на компанията за нулев въглероден отпечатък – в нашите собствени операции, както и в бизнеса клиентите ни – излъчва красноречиво послание на пазара, а специалистите на EcoAct с радост ще се присъединят към друг водещ консултантски екип, като по този начин заедно поставим климата и природата в центъра с цел ускоряване на корпоративна трансформация.“

Schneider Electric и Atos Group създадоха основа за стратегическо партньорство за декарбонизация чрез съчетаване на експертен опит в областта на технологиите и устойчивостта, за да създават продукти и решения, които подкрепят клиентите им в техния път към нулев въглероден отпечатък.


Автор: Entrepreneur Team