Начало / За напреднали / Сертифицираният преподавател Зорница Гюрова разказва повече за техниката Тета Хийлинг

Сертифицираният преподавател Зорница Гюрова разказва повече за техниката Тета Хийлинг

Зорница Гюрова Тета хилинг

Любопитно интервю със сертифицирания преподавател Зорница Гюрова дава повече подробнисти за техниката Тета Хийлинг.

Разкажи за себе си и как избра този път?  

Преди 15 години търсех начин да се измъкна от омагьосания кръг, в който се бях завъртяла. В живота си бях създала достатъчно проблеми, продължавах да създавам без да намирам решения. Стана невъзможно да продължавам по същия начин и започнах да търся промяна. Четях книги, които отваряха постепенно вратата за работа с подсъзнанието, но без особен резултат. Така се запознах с Тета Хийлинг техниката, още с първата сесия ме грабна и усетих, че това е нещото, с което искам да се занимавам. Разбира се, това не бяха ясни, разумни мисли, а вътрешно усещане. Доверих се на процеса и вече 12 години се занимавам с изследване на ограничаващите ни подсъзнателни модели и трансформацията им. Преминала съм първия сертифициран курс по Тета Хийлинг в България през 2013г. Сертифицирах се за преподавател през 2014г и от тогава до днес продължавам да преподавам и да развивам учебна дейност в Тета център – Зорница Гюрова във Варна. Обучила съм стотици практикуващи по техниката, имам над 10 000 часа работа в лични сесии и обучения. Благодарение на прилагането на техниката първо на себе си, успях да направя огромна промяна в живота си, създадох собствен бранд, обучителен център и мисията ми е да помогна на 10 000 човека да променят живота си така, както аз го направих. По образование съм магистър инженер, което ми помага да виждам структурата там, където привидно липсва. Отлично създавам алгоритми и системи, които помагат работата с подсъзнанието и допринасят да се разберат и интелектуализират създадените ограничителни модели. По призвание съм мотивационен треньор, помогнах първо на себе си, в последствие и на още стотици хора.

Какво представлява техниката Theta healing?

Накратко, това е техника за личностно развитие, основана на работа с препрограмиране на подсъзнанието, като се откриват дълбоки неосъзнати вярвания, които не служат и ограничават човека. Вярвания, създадени в детството, унаследени от семейството и колективното съзнание. Човек не знае и не подозира за тях, те се проявяват в живота му, като повтарящи се модели на поведение. Пример: интимни връзки завършват по сходен начин, различни ситуации завършващи с предателство, заболявания, пристрастености, зависимости и др. Отправната точка за издирване на такива ограничаващи вярвания е текущата ситуация, която човек не харесва, опитва се да избяга или да се противопостави. С поредица от подбрани въпроси и алгоритъм на задаване, заобикаляме мисловния модел на съзнателния ум и разкриваме какво точно е направило подсъзнанието, като причинно-следствени връзки и е създало съответното ограничаващо вярване. Дълбоки подсъзнателни ограничаващи вярвания могат да бъдат примерно: „Тряба да страдам, за да се развивам и израствам“, „Когато съм болен съм в безопасност“, „Колкото по-беден, толкова по-близко до Бог“, „Любовта наранява“, „Когато съм сам съм в безопасност“, „Трябва да работя много, за да постигна успех“ и др. След установяване на ограничаващото вярване има система от процедури, с които подсъзнанието се препрограмира с положителни, подкрепящи и увеличаващи увереността, вътрешната сила и самооценката вярвания. Човекът може спокойно и балансирано да поеме по нов път. Използваме мозъчната вълна Тета, която е състояние на сън, когато тя преобладава – човек спи. Ние практикуващите сме обучени/тренирани да я постигаме в будно състояние без да заспиваме и да работим с подсъзнанието.

Всеки ли може да се обучи на тази техника?

Всеки може да се обучи, стига да избере. Техниката активира естествените способности за самоизцеление, саморегулация и балансиране, използвайки силата на мисълта, наблюдението и намерението. Чрез фокусирана мисъл може да се научи човек да работи осъзнато с подсъзнанието си и да създава модели, каквито пожелае. Щом човек се настрои за промяна, пожелае я истински и от цялото си сърце, техниката работи бързо и резултатите се виждат веднага. Няма нужда от специални умения, техника, атрибути и др.

Кои са първите стъпки в Тета Хийлинг?

Първата стъпка е Основния или Базов курс, който е общо 8 дни и е разделен на три последователни курса – Начинаещи 3 дни, Напреднали 3 дни и Дълбоки разкопки 2 дни. Необходимо е да има няколко цикъла сън между тези курсове, за да се наслои и запамети информацията в паметта. В Тета Хийлинг за Начинаещи се запознаваме с основните принципи на техниката и елементите. Научаваме Тета медитация – инструментът за работа с подсъзнанието и я тренираме в продължение на целия курс. Правим първи стъпки в издирване на ограничаващи убеждения по теми: страх, обида, негодувание, болести, болка, проявление. Учим техники за връщане на личната сила и енергия, как да работим за изобилие, активиране на хромозомите на младостта и жизнеността, освобождаване на генетичните програми на остаряването.

Този курс е за лично ползване и знанията могат да се използват в ежедневието много успешно. Втората стъпка е Тета Хийлинг курс за Напреднали, където надграждаме върху вече взетия материал в Начинаещи. Разширяваме издирването на ограничаващите убеждения по теми отхвърляне и съжаление, добавяме още инструменти. Тренираме Тета медитацията. Отново знанията са за лично ползване. В третия курс Дълбоки разкопки се занимаваме само и единствено с издирване на убеждения в дълбочина. Усвоява се алгоритъм за работа и практикуващият е готов да работи професионално с клиенти. Информацията може да се използва за лични цели или за професионална Тета Хийлинг практика. Следват различни надграждащи и специализирани обучения по желание: Проявление и Изобилие, Сродна душа, Ритъм на перфектното тегло, Работа с животните и др.

Как се прилага в живота Тета Хийлинг?

На практика може да се използва във всяка една сфера за подобряване качеството на живота: освобождаване от страхове, гняв, обида, за здраве, за учене на чужди езици, за разкриване на качества, умения и таланти, за вдъхновение, успокояване на ума и намиране на решения, лека или дълбока медитация.

Как се провеждат обученията?

Обученията се провеждат последователно, има изисквания да се преминат един след друг курсовете. Провеждат се на живо във Варна, в Тета център – Зорница Гюрова и онлайн. Участвате от всяка точка на света, в удобството на своя дом или офис. Осигурени са материали на български език.

Начинаещи и Напреднали се провеждат в петък от 17 до 21ч, събота и неделя целодневно. Дълбоки разкопки се провеждат събота и неделя целодневно. Всички обучения са сертифицирани от централата на създателката на метода Ваяна Стайбъл. Завинаги остават знания, опит, възможност самопомощ, за нова професия или допълнителен доход.

За кого са подходящи обученията?

Подходящи са за два вида хора – интересуващи се професионално, като възможност за собствен бизнес и за лична употреба.

Подходящи са за хора, които искат повишат своята самооценка, да добият самочувствие и увереност в себе си, да върната силата си, да разкрият нови таланти и да развият нови умения. Които търсят мисията на своя живот, искат да надградят, мотивират себе си и своята продуктивност, да са обкръжението на развиващи се и търсещи хора. Също са подходящи за всяка подпомагаща професия: терапевти, психолози, медиатори, лекари, учители, коучове, треньори, лични асистенти, като допълнителна практика за ускоряване резултатите при клиентите.


Автор: Entrepreneur Team